Beyoğlu Belediyesi, Turabibaba Kütüphanesi’nde en çok kitap okuyan üyelerini sertifikayla ödüllendirdi .Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımı ile, Turabibaba Kütüphanesi üyelerinden 3 ayrı yaş grubu (çocuk, genç ve yetişkin) okuyucuları içerisinden, kendi yaş grubunda en çok kitap okuyanlara “Tebrik Sertifikaları” verildi.

Demircan: “ Eğitime verdiğimiz önemin meyvelerini toplamaya başladık” Kütüphanenin bölgeye önemli bir katkısı olduğunu belirten ve en çok kitap okuyan üyeleri tebrik eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Eğitime ve kitap okuma alışkanlığı edindirmeye yönelik çalışmalara verdiğimiz önem bugün meyvelerini vermeye başlamıştır. Burası kayıp bir eserdi. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın fikriydi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş destek verdi ve bu fikri hayata geçirdik. Herkese teşekkür ediyorum. 43 Bin kişi buradan faydalandı. Bu Kütüphane herkes tarafından bilinir oldu. Herkes buraya alıştı” şeklinde konuştu.

Çok amaçlı Kütüphane 692 metrekare alana kurulu ve 2 katlı olan Turabibaba Kütüphanesi toplam 4 bölümden oluşuyor. Kütüphane, Beyoğlu Belleği, Çok amaçlı salon ve İnternet Evi’nden oluşan binanın üst katında 15 bin’den fazla kitap bulunuyor. 60 kişinin aynı anda çalışma yapabileceği bir okuma salonu bulunan binada, film gösterimleri ve seminerler gibi etkinlikler için hazırlanmış olan 50 kişilik çok amaçlı salon da vatandaşların hizmetine sunulmuş durumda. Turabibaba Kütüphanesi kapsamında 20 kişiye aynı anda hizmet verebilecek kapasitede bir de internet salonu bulunuyor.

İşte ödül sahipleri 3 ayrı yaş grubundan ödül almaya hak kazanan Eren Özdemir, Şule Bayraktar ve Hasan Karsa sertifikalarını almanın mutluluğunu yaşadı.

Editör: TE Bilisim