Zeytinburnu’nda tren istasyonunda hareket halindeki trene binmeye çalışırken rayların üzerine düşen Zeytinburnu Belediyesi’nde görevli mühendis iki ayağını kaybetti.

Zeytinburnu Kazlıçeşme tren istasyonunda hareket halindeki trene binmeye çalışırken rayların üzerine düşen Zeytinburnu Belediyesi İmar İşleri Müdür Yardımcısı ve harita mühendisi Ergin Uçarlı(43), trenin ayak bileklerinin üstünden geçmesi sonucu iki ayağını da kaybetti. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyata alınan Uçarlı’nın bundan sonraki yaşamını protez ayaklarla sürdüreceği belirtiliyor.

Olay saat 17:00 sıralarında Kazlıçeşme tren istasyonunda meydana geldi. İddialara göre olay şöyle gelişti: Halkalı istikametinden Sirkeci istikametine giden banliyö treni, Kazlıçeşme tren istasyonunda bir süre bekledikten sonra hareket etti. Bu sırada trenin arka vagonuna binmeye çalışan Ergin Uçarlı, dengesini kaybederek tren raylarına düştü. Trenin arka tekerlekleri Uçarlı’nın ayak bileklerinin üstünden geçti.

Olaya ilk müdahaleyi istasyonun güvenlik görevlileri ve vatandaşlar yaptı. Olay yerine gelen 112 acil sağlık ekipleri, Uçarlı’yı ambulansa aldı. Uçarlı’nın kopan ayak parçaları da aynı ambulansla İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi acil cerrahi birimine getirildi. Uçarlı, burada hemen ameliyata alındı. Alınan bilgiye göre, Uçarlı’nın ayaklarında çok fazla doku zedelenmesi olduğu için bundan sonraki yaşamını protez ayakla sürdüreceği belirtiliyor.

YAKINLARI HASTANEYE AKIN ETTİ

Ergin Uçarlı’nın evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. Olayın duyulmasının ardından Uçarlı’nın eşi başta olmak üzere, yakınları ve meslektaşları hastaneye akın etti.

Olayı duyduktan sonra istasyona gittiğini söyleyen Uçarlı’nın yakını Ali Yerli, “Tren hareket halindeyken binmek istemiş. Bu sırada dengesini kaybederek, boşluktan aşağı düşmüş. Hareket halindeki tren ayak bileklerinin üstünden geçmiş. Ayaklarının ikisi de kopmuş. Olaya ilk olarak özel güvenlikçiler ve vatandaşlar müdahale etmiş. Daha sonra olay yerine 112′nin ekipleri geldi. Kopan ayak parçaları ile birlikte hastaneye götürdüler. Çok fazla doku zedelenmesi olduğu için protez diyorlar.” ifadelerini kullandı.

Ergin Uçarlı’yı hastanede ziyaret eden Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Alsaç ise olayı şöyle anlattı: “Kazlıçeşme tren istasyonunda, Sirkeci’ye hareket halinde olan trene atlarken düşüyor. Son vagona atladığı için son tekerlekler ayak bileklerinin üstünden geçiyor. Ayakları bileğinden kopuyor. Doktorlar gerekli müdahaleyi yapıyor. Ameliyata alındı.”

Uçarlı’nın çok iyi bir insan olduğunu belirten Alsaç, “Çok temiz, çok güvendiğimiz, pırlanta gibi bir mühendis kardeşimizdi” dedi.

Öte yandan kazanın yaşandığı yerde olay yeri inceleme polisleri inceleme yaptı. Tren istasyonunun özel güvenlik görevlileri ise görüntü almak isteyen basın mensuplarını engellemeye çalıştı.

Editör: TE Bilisim