Kadir Topbaş basın toplantısının ardından, çıkışta Atatürk Havalimanı'nda otobüsün üzerinden kendini karşılamaya gelen coşkulu kalabalığa seslendi. Türkiye'nin ve İstanbul'un yakından takip edildiğini söyledi.

Çok değil bundan 17 yıl önce Sultanahmet,Eminönü ve Beyazıt'ta çöp yığınları ile boğuşan bir İstanbul vardı.Bugün ise yaptığı yatrımlarla dünya metropolleri içinde ilk sıralarda yer alan bir İstanbul var artık.

Bu başarının ilk harcını İstanbul'un sorunlarla boğuştuğu bir dönemde belediye başkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan atmıştı. Erdoğan'ın izinde giden İBB başkanı Dr.Mr Kadir Topbaş ve ekibide olağanüstü çalışarak Dünyanın payitahtı olan İstanbul'u bir çok konuda zirveye yerleştirdiler.Bu başarının sonucu olarak'da başkan Topbaş "Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkşlatı"nin başkanı olarak seçilmekle tescilledi.

İstanbul Times Haber Merkezi   / ÖZEL HABER

Lizbon Belediye başkanı da aday dı ancak daha sonra adaylıktan çekilmesi ile İBB.Başkanı Topbaş tek liste ile seçime girerek 
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı'nın yeni başkanı seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı İstanbul'a gelişinde Atatürk Havalimanı'nda coşkulu bir kalabalık karşıladı. Topbaş, başkanlığa farklı siyasi görüşlerden çok büyük destek alarak başkan seçildiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı'nın Meksika'da düzenlenen kongresinde dünya şehirlerinin başkanlığına seçilmişti.

Topbaş, İstanbul'a dönüşünde;ayağının tozuyla kameraların karşısına geçti. Topbaş, 6 ay öncesinden dünyanın değişik yerlerindeki belediye başkanlarının kendi ismini önerdiklerini söyledi.

Kadir Topbaş, kendisine verilen uluslararası desteğin büyüklüğüne vurgu yaptı; bu desteğin son anda devreye giren diğer aday Lizbon Belediye Başkanı'nın bile çekilmesine sebep olduğunu belirtti.

Topbaş basın toplantısının ardından, çıkışta Atatürk Havalimanı'nda otobüsün üzerinden kendini karşılamaya gelen coşkulu kalabalığa seslendi. Türkiye'nin ve İstanbul'un yakından takip edildiğini söyledi.

Havalimanındaki kalabalık nedeniyle gece havalimanı trafiğinde kısa süreli aksamalar yaşandı.

Bu Başarı da Hükümet'in katkısı çok büyük

Siyasi gömzlemcilerdem aldığımız bilgilere göre İBB başkanı Kadir Topbaş ve ekibinin İstanbul'a çok şey katmış olmakla birlikte asıl başarının Başbakan Erdoğan ve hükümetin yaptığı başarılı çalışmalardan dolay Türkiye'nin dünya ülkeleri nezdinde takip ediliyor olmasına bağladılar.

 Haber :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim