Chp İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, köy ve mezrada sandık kurulmayacağı ve buralardaki vatandaşların il veya ilçe merkezlerinde oy kullanacağı iddiası doğru mudur? "Taşımalı Seçmen - Taşımalı Sandık" uygulaması için çalışma yürütüldüğü iddiası doğru mudur? İddia doğru ise Taşımalı Seçmen - Taşımalı Sandık" uygulaması için kaç İl başvuru yapmıştır?" diye sordu.
Tanrıkulu'nun Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle;
"Doğu ve Güneydoğu'da şehre uzak köylerde seçim güvenliği kapsamında hayli tartışılacak bir çalışma başlatıldığı haberleri basına yansımıştı. Buna göre bölgede köy ve mezrada sandık kurulmayacak ve buralardaki vatandaşlar il veya ilçe merkezlerinde oy kullanacak. "Taşımalı Seçmen-Taşımalı Sandıkö uygulaması için çalışma yürütüldüğü ve çalışmaya göre, il veya ilçe merkezlerine uzak köy veya mezralarda sandık kurulmayacağı, buralarda yaşayan seçmenlerin, gerekli güvenlik önlemleri alınarak, il veya ilçe merkezlerine getirileceği ve buralarda oy kullanacağı, nüfus yoğunluğu hesaba katılarak, benzer durumdaki köy ve mezralar tek bir sandıkta toplanacağı yine basına yansıyan haberler arasındadır."
"Bu bağlamda;
1.Köy ve mezrada sandık kurulmayacağı ve buralardaki vatandaşların il veya ilçe merkezlerinde oy kullanacağı iddiası doğru mudur?
2. "Taşımalı Seçmen - Taşımalı Sandık" uygulaması için çalışma yürütüldüğü iddiası doğru mudur? İddia doğru ise Taşımalı Seçmen - Taşımalı Sandık" uygulaması için kaç İl başvuru yapmıştır?
3.Köy ve mezarların tek bir sandıkta toplanacağı iddiası doğru mudur?
4.İddia doğru ise, gerekçesi nedir? Bu çalışma kim ya da kimlerin talimatı ile yürütülmektedir?
5.Bu durumda oylar birbirine karışarak hangi mezra veya köyden hangi partiye ne kadar oy çıktığının belirlenemeyeceği ve bu yolla AKP'nin kendi oylarının artacağını hesapladığı iddiası doğru mudur?
6.YSK Başkanı konu ile ilgili kamuoyuna açıklama yapacak mıdır?
7.Seçim atmosferine girdiğimiz son günlerde Valiliklere 30'ar sandığın bir araya getirilerek taşımalı oy kullanılmasının istendiği yönünde bir talimat geldiği ve Valiliklerin de gelen talimatı Kaymakamlıklara ilettiği iddiası doğru mudur?
8. İddia doğru ise, hangi Valiliklere ve Kaymakamlıklara talimat gönderilmiştir? Talimatı kim yada kimler vermiştir?
9.Seçime girecek olan siyasi parti temsilcilerinin ilçelerde Seçim Kurulu Başkanları ile yapılan toplantılarda Kaymakamların müracaatının oy birliği ile reddedildiği iddiası doğru mudur?
10. İddia doğru ise, kaç ilçede oy birliği ile ilgili talimat reddedilmiştir?" 
Editör: TE Bilisim