Türkiye genelinde etkisini gösteren soğuk hava kar yağışına dönüştü. Bu soğuk havalardan insanların yanı sıra sokak hayvanları da etkileniyor. Sultanbeyli’nin ormanlık alanlarında yaşayan hayvanlar yoğun kar sebebiyle, yiyecek ve soğuktan korunacak mekânlar bulmakta hayli zorlanıyor. Hayvan severlerin bölgeye giderek köpeklere kendi imkânlarıyla barakalar yapma, yiyecek bırakma gibi gayretlerine Sultanbeyli Belediyesi de her fırsatta destek veriyor.
Mama Kapları Bırakıldı

Dün başlayan ve bugün etkisini artıran kar yağışı sebebiyle yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek için çalışan belediye ekipleri, sokak hayvanlarını da unutmadı. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Veteriner birimi yetkilileri, belirli aralıklarla bu bölgelere giderek sokak hayvanlarına mama kapları bırakıyor.

Hayvanların aç kalmamaları için yoğun gayret gösteren ekipler, kapları sık sık kontrol ediyor. Ekipler, bu konuda vatandaşlardan da duyarlılık bekliyor ve bir sorun gördüklerinde belediye ekiplerini haberdar etmelerini rica ediyor.
Ayrıca Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de karla mücadele konusunda bir hayli titiz davranıyor. Karla kaplanan yolları açma çalışması yürüten ekipler, buzlanmaya karşıda tuzlama ve solüsyon çalışması yapıyor.

Yoğun kar yağışında zor durumlarda kalan vatandaşlar ekiplere 0216 564 13 00 numaralı telefondan dahili 1737’yi tuşlayarak ulaşılabiliyor
 
Editör: TE Bilisim