Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ak Parti ile Şişli'nin daha iyi hizmete kavuşacağını belirterek, ''Şişli halkı kendisini zıplama tahtası olarak kullanan mantaliteden kurtulmak istiyor, hizmet istiyor'' dedi.

Bağış, Partisinin Şişli İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları'nın Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde düzenlediği ''Ben Olsaydım'' konulu toplantısına katıldı.

Halkın şikayetlerini ve isteklerini iletebileceği belediye başkanı istediğini belirten Bağış, ''Şişli halkı kendisini zıplama tahtası olarak kullanan mantaliteden kurtulmak istiyor, hizmet istiyor. Yanı başındaki Kağıthane nasıl kısa zamanda bu hale geldiyse, Fatih ve Bayrampaşa belediyeleri nasıl böyle ilerlediyse, Şişli halkı da hak ettiği bu hizmetleri istiyor. Kısaca Şişli, Emin Haberdar'ı istiyor'' diye konuştu.

''Şişli'de bir efsane var. Bu efsane gerçek değil, Şişli'de arka sokaklar hala 90'lı yılları andırıyor'' diyen Bağış, Şişli halkıyla yaptıkları uzun görüşmelerden sonra Şişli'de belediye başkan adayı olarak Emin Haberdar'ı belirlediklerini anlattı.

Bakan Bağış, kendisinin milletvekili seçilmesinde Şişli halkının çok hakkı olduğunu bunu hiçbir zaman ödeyemeyeceğini belirterek, şunları kaydetti:

''Küresel bir kriz nedeniyle felaket tellallığı yapanlar var. Bir anayasa kitapçığının atılmasıyla birçok banka battı. Peki bizim dönemimizde hiç banka battı mı? Bu krizde Avrupa'da bankalar batarken bizim hiçbir bankamız batmadı. Biz her gelişmeyi takip ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Türk televizyonlarında Hillary Clinton, 'Sizin iktidarınız, bu krizi bizden daha iyi yönetti' dedi. Muhalefet onu da mı duymuyor?

Ben, 60. hükümetin en genç bakanıyım. Gençlerin hakkını her zaman savunurum. Siz bunların sahte Atatürkçülüklerine de bakmayın. Türkiye'nin en Atatürkçü partisi, AK Parti'dir. Türkiye Cumhuriyeti'nde en çok kadın temsilci Atatürk'ün kurduğu mecliste vardı. Yıllarca bize nutuk attılar. Ancak Türkiye'de en çok kadın üye AK Parti'de var.''

Şişli'nin birçok sorunu bulunduğunu, bunun için de ilçede AK Parti yönetiminde bir belediyeye ihtiyaç duyulduğunu belirten Egemen Bağış, ilçe için yapılan anketlerde 2 puan önde olduklarını söyledi.

Şişli Belediyesi'ndeki mevcut yönetimine halkın büyük tepkisi bulunduğunu ifade eden Bağış, ''Az kaldı, 29 Mart'ta Şişli emin ellerde olacak'' dedi.

Toplantıda, partili gençler Trabzon'un ''Kolbastı'' oyununu sergiledi.

Editör: TE Bilisim