Londra’nın altını üstüne getirerek, her seferinde polisi atlatmaya başaran, çoğunluğu Türk ve Kürt çocuklarından oluşan ‘Tottenham Boys’ ve ‘Bombacılar’ roman konusu oldu. Çete üyeleri içindeki gizemli ‘intihar salgını’ üzerindeki sır perdesi İngiltere’deki film yapımcılarının da ilgisini çekmiş, ancak girişimleri yarım kalmıştı. Sola Yayınları’ndan çıkan, Yazar Dursaliye Şahan’ın kaleme aldığı, ‘Tottenham Çocukları,’ intiharı muamma olan, özellikle annesini kurtarmak için canını feda ederek çete içinde efsane olan bir genci anlatıyor.

Kitabın yazarı Dursaliye Şahan, karakterlerin ve olayların kurgu olduğunu belirterek “Çetelere bulaşan gençlere karşı sistem çok acımasız. Aslında bu gençlerin yaşam hikayelerine bakarsanız göçmen gençlerin hayatlarının ne kadar zor olduğunu görürsünüz. Gerçekleri olduğu gibi yazmaya kalksaydım bir korku romanı ortaya çıkardı. Tottenham Çocukları Şırnak’dan Londra’ya uzanan macera dolu, romantik bir dramı anlatıyor ve maalesef gizemli intiharları ile akıllarda yer eden çete üyeleri üzerindeki sır perdesi halen kalkmadı. ” dedi.

“Sıla”nın gerçek adı Güvercin’di…

Geçtiğimiz yıllarda sıkça gündeme gelen ve gösterimde olduğu dönemde ATV’ye zirve yaptıran “Sıla” adlı dizinin asıl hikaye yazarı olan ve yapımcı şirkete karşı açtığı davayı kazanan Dursaliye Şahan’ın yaşadıklarından sonra yazdığı son kitabı “Tottenham Çocukları” yazarın güvenilir yayınevi ile çalışma kararı alarak raflarda yerini aldı.

Sıla dizisinin gerçek kahramanını Türkiye’nin doğusundan İngiltere’ye olan bir çocuğun yolculuğunu anlattığı “Tottenham Çocukları” sinema sektörü tarafından da ilgi görüyor. Çok yakında sinemayla buluşacağının sinyallerini veren Şahan; “Özellikle Sıla dizisinin izleyicileri bu kitabı merakla bekliyorlardı.” dedi.

Sıla dizisinin intihal yani “çalıntı” olduğu mahkeme kararıyla belgenmiş ve ‘Sıla’nın gerçek sahibi olduğunu ispatlayan Dursaliye Şahan tazminat almaya hak kazanmıştı. Dursaliye Şahan’ın özelikle çocuk gelinlerin durumlarını ortaya koymak için yazdığı Sıla’nın gerçek adı Güvercin’di.


Yazar Dursaliye Şahan Kimdir?

Sivas’ın Geyikpınar Köyü’nde doğan Dursaliye Şahan; dört yaşında ailesi ile birlikte İstanbul’a göç etti. İstanbul’daki 13 yıllık banka memurluğunu, Londra’da temizlik işçiliği, öğretmenlik ve gazetecilik takip etti. Aynı yıllarda kadın, göçmenlik ve ırkçılık temalarının ağır bastığı öyküler ve tiyatro oyunu yazan Şahan; uzunca bir süre Birgün Gazetesi’ne ve Avrupa Gazetesine röportajlar yaptı. Ayrıca Karikatürist Semih Bulgur ile birlikte, ‘Zabit Londra’da’ isimli haftalık bant karikatürünü hazırladı. Birçok öyküsü İngilizceye çevrilerek çeşitli dergilerde ve anonim kitaplarda yayımlandı. Yurt için den ve yurt dışından çeşitli öykü ve edebiyat ödülleri aldı. Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümünden mezun olan Şahan, halen çocuklara, engellilere ve yetişkinlere yaratıcı yazı ve kısa film öykü atölyeleri düzenlemekte.
Editör: TE Bilisim