Seyitnizam Tramvay durağının kaldırılacağı iddiaları halkı isyan ettirdi. Seyitnizam Mahallesi sakinlerinin oluşturduğu "SEYİTNİZAM HALK PLATFORMU" kaldırılması gündeme gelen Tramvay durağını protesto etmek için toplanıyor.

Basın Bildirisi şeklinde atılan yazı şu şekilde;

SEYİTNİZAM DURAĞI İPTAL EDİLEMEZ!
 
Modern ve gelişmiş ülkelerde mahallelerdeki değişiklikler vatandaşların görüşleri alınarak yapılmasına rağmen,mahallemizde fikrimiz dahi sorulmadan önce KİPTAŞ için otobüs durakları kaldırıldı.(Cevizlibağdan Anadolu yakasına gidne otobüsler) Ardından yine KİPTAŞ için minibüs güzergahı mahallemizden uzaklaştırıldı. Şimdi de ulaşım A.Ş. tarafından -tepkimizden çekindikleri için- TADİLAT YALANIYLA bizleri kandırarak tramvay durağımızı İPTAL ediyorlar. Haklı ve demokratik tepkimizi 20 Temmuz Pazartesi saat 13:00’de durak önünde gerçekleştireceğiz.

Seyitinizam Durağının Kalkmaması İçin Sebepler

1.      Haluk Ündeğer İlköğretim okulu, yanıbaşında.
2.      Haluk Ündeğer Lisesi, yanıbaşında.
3.      Haluk Ündeğer Spor Kompleksi, yanıbaşında.
4.      Öğrencilerin diğer duraklarda inmesi trafikteki can emniyetine aykırı (öğrenci ölür ya da yaralanırsa sorumluluk Ulaşım A.Ş.’ye aittir.)
5.      Sağlık Grup Başkanlığı, yanıbaşında.
6.      Sağlık Ocağı, yanıbaşında (Hasta ve yaşlıları yürütmek hangi vicdana sığar ? )
7.      İPTAL kararı alınırken Seyitnizam halkına sorulmadı.
8.      Vatandaşlara tadilat yalanı söylendi.
9.      Otobüsümüz, ardından minibüsümüz kaldırıldı. Bari durağımıza el konulmasın.
10.  Halkımız, hastalarımız, öğrencilerimiz yürütülmek, esnafımız zarar ettirilmek mi isteniyor?
11.  Soruyoruz: Bu mahalledeki tüm değişiklikler, yalıtılmış ve apayrı bir dünyada yaşayacak olan KİPTAŞ sakinlerine mi yöneliktir? Bizlere, sizleri önemsemiyoruz mu denmektedir?

SEYİTNİZAM HALK PLATFORMU

OLAY HİKAYESİ:
Duraktaki ulaşımın durdurulması ve üzerindeki malzemelerin sökülmesi üzerine görevlilere sorulduğunda durakta Tadilat olacağı bu yüzden bu işlemlerin yapılacağı söylendi. Mahalle sakinleri olarak işkillendik ve Ulaşım A.Ş. Halkla İlişlerden sorumlu Filiz Hanım arandı. Durakta tadilat olduğu söylenince bu durumun yazılı olarak bildirilmesi istendi ve dilekçe verildi. Ancak yanıt gelmedi. Bunun üzerine Seyitnizam mahalle muhtarlığında arkadaşlar tarafından oluşturulan bir ekip Ulaşım A.Ş. genel müdürü Ömer YILDIZ’a gitti. Ömer YILDIZ da Kiptaş inşaatı sonrası yolun daralması sebebiyle durağın iptal edileceğini bildirdi. Ancak hala görevliler ve tramvay seyahatinde tramvay sürücüsü durakta tadilat olduğu yalanını söylemeye devam etmekteler. İsmini vermek stmeeyen bir tramvay görevlisi ise kendilerine “durağın kaldırılacağını ancak halka tadilat yapıldığı beyanınının söylenmesinin istendiğini” belirtti.

Editör: TE Bilisim