İstanbul’da bir çok şehre nazaran daha az STK’larla temsil edilen Şanlıurfalıların sesi, bir süre önce kurulan URSİAD (Urfalı Sanayici ve İş Adamları Derneği)’a sağlanan önemli katılımlar nedeniyle bundan böyle daha gür çıkacak.

URSİAD tarafından Florya’daki Şanlıurfalı İş Adamı Ahmet Bingöl’e ait Ziya Şark Sofrası’nda düzenlenen kahvaltıda, İstanbul’da ikamet eden ve önemli projelere imza atan Şanlıurfalılar bir araya geldi. Şanlıurfalılar Derneği Başkan Yardımcısı Ali Rıza Küçükler’in sunumunu üstlendiği toplantının açılışında konuşan ve Nisan ayında yapılacak genel kurulda başkan olması beklenen iş adamı Ömer Bahçivan, URSİAD’ın bütün Şanlıurfalıların derneği olduğunu söyledi. URSİAD’ın bir vizyonla kurulduğunu belirten Bahçivan, “İnşaAllah bu vizyonun gereği yapılır. Tüm Urfalı iş adamları, sanayicilerin sahiplendiği, içerisinde yer bulduğu, birlikte sinerji oluşturdukları bir yapı olarak geleceğe adım atmaya devam eder. Bu yapı gerçekten çok önemli biz çok önemsiyoruz. Urfalıların temsil anlamında çok ciddi eksiklikleri var. Yapabileceklerimizin yapılamadığını görüyoruz ve aşağı yukarı bu konuda hepimiz aynı fikirdeyiz.” dedi.

İstanbul Times / Müslüm Aktürk 

Şanlıurfalıların, İstanbul’da hak ettikleri şekilde temsil edilmediklerini, bunun için URSİAD’ın yanı sıra yeni oluşumlarında gelmesi gerektiğini vurgulayan Ömer Bahçivan, şöyle devam etti:

“Bunun devamının da gelmesi gerektiğine inanıyorum. Sanatçılarımızın oluşturduğu derneklerimizin olması lazım, hukukçularımızın oluşturması gereken derneklerimizin olması lazım, sağlıkçılarımızın oluşturduğu derneklerimizin olması lazım. Sivil Toplum Kuruluşları alt birimlerini oluşturmalı ve bu yukarıdan aşağıya doğru tamamlanarak gidebilmeli ki bir güç oluşturabilelim. İnanıyorum ki, bu oluşumlardan büyük sinerjiler çıkabilir büyük işler yapılabilir. Bir sosyal platform, bir de iş platformu gibi gruplar oluşturarak bütün üyelerimizin ihtiyaçları, talepleri bilgilendirme yoluyla halledilmesi yolunda adımlar atılabilir. Yapılacak çok işler var ama bugün bunları anlatmak durumunda değiliz ama başlamak bitirmenin yarısıdır. Ümit ediyorum bu başlangıç bitirmeye doğru gidecek, birçok projeyi beraberinde getirecektir. İstirhamım, çok değerli iş adamlarımızın bu oluşuma katkı sağlamaları, destek vermeleri ve kendilerini burada hissetmeleri ve bunun gereği olan ilgiyi alakayı göstermeleri. Bununla ilgili olarak genel kurulda görev almak, grubunu kurmak isteyen arkadaşlarımı müracaatını yapmalı. URSİAD şeffaf şekilde başlayıp öyle devam etmeli. Burada ‘ben’ değil ‘biz’ olarak var olmak istiyoruz. Ancak böyle başarıya gideriz. Bunun gereklerini inşaAllah hep birlikte yerine getirelim. Toplantımızda çok değerli insanlar görüyorum, eğer biz bu insanlarla başaramayacaksak ondan sonra şikayet etme hakkımızın olmayacağını düşünüyorum. Süreç içinde bir araya geldikçe paylaşacağımız çok şey olacaktır. Şimdilik bu kadarıyla yetinelim.”

İSİM DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLECEK

Ömer Bahçivan, İstanbul’da sadece Şanlıurfalı erkeklerin değil hanımların da iş ve sanayi alanında uğraş verdiğini hatırlatarak, “Dolayısıyla genel kurulumuzu yaptıktan sonra derneğimizin ismini ‘Urfalı Sanayici ve İş İnsanları’ olarak değiştirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

URSİAD’ın Kurucu Başkanı Murat Tufan ise, üç ay önce resmiyet kazanıp dernek statüsüne kavuştuklarını belirterek, “Bu derneğin profili çok yüksek bir dernek olacağını tahmin ediyoruz. Allah nasip ederse 1 ve 8 Nisan tarihleri arasında genel kurulu gerçekleştirerek görevimizi yeni yönetime devredeceğiz. Bu konuda katkılarını bekliyoruz” ifadesini kullandı. Murat Tufan, yönetim 40 kişilik bir ekipten oluşacağını, görev almak isteyen hemşehrilerinin form doldurarak üye kayıtlarını yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi. Toplantı, yeni oluşumla ilgili katılımcıların görüşlerinin alınmasıyla sona erdi.

Editör: TE Bilisim