Belediye yeni sahne salonunda düzenlenen sertifika törenine Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, İstanbul Sivil Savunma arama-kurtarma birlik komutanı Can Avcı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) birim sorumlusu Türkay Esin, İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, İl Arama Kurtarma Birliği yöneticileri ve personelinin yanı sıra arama kurtarma gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı.

Bahçelievler’deki kamu kurum ve kuruluşlarında görevli, gönüllü arama kurtarma ve sivil savunma gönüllülerini eğitimden geçirilerek, olası doğal afetlerde görev alabilmeleri için çaba gösterdiklerini belirten Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, sertifika almayı hak eden tüm gönüllüleri kutladı.

Törene katılan Başkan Yardımcısı  Yakup Dalkılıç ise yaptığı konuşmada; “Her türlü doğal afet sonrasında yardıma koşan gönüllülerimize, olası bir afet anında daha da bilinçli olabilmeleri için arama kurtarma temel eğitimi aldırıyoruz. Yaklaşık 2 bin olan gönüllü sayımız her geçen gün artıyor. Hedefimiz Bahçelievler’in her sokağında en az 3 kişinin eğitilmesi ile onların da sokaklarda oturan insanlara yardımcı olmalarını sağlamak. Bahçelievler Belediyesi olarak 40 kişilik profesyonel bir ekiple, 2 tam donanımlı Arama Kurtarma Aracımızı da hizmete sunduk. Sivil savunma makine parkımızla, doğal afetlere karşı insan gücümüzle de, bölgemizi güçlendirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Bahçelievler’deki çeşitli kamu kurumlarında görevli personel ve sivil gönüllülerden, 5 gün süren hafif arama kurtarma temel eğitimini bitirerek sertifika almaya hak kazanan gönüllülerin sertifikaları Kaymakam Şevket Cinbir, Belediye Başkan Vekili Mevlid Uyan, Belediye Başkan Yardımcıları Zeynel Yıldırım ve Yakup Dalkılıç tarafından verildi.  

Editör: TE Bilisim