Sarıyer Belediyesi Gençlik Korosu’ndan Çanakkale Şehitleri anması.

   Çanakkale Zaferi’nin 95. yıldönümü Sarıyer’de Gençlik Korosu’nun verdiği konser ve “Çanakkale Geçilmez” adlı drama gösterisiyle kutlandı.

Sanat Müziği’nin ustalarından Önder Güldür şefliğinde marşlar ve kahramanlık türkülerini seslendiren koro geceye katılan Sarıyerlilere duygu dolu anlar yaşattı.

  “Çanakkale İçinde Vurdular Beni”, “Ankara’nın Taşına Bak” gibi klasikleşmiş marşların yanı sıra Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirini de seslendiren öğrenciler izleyicileri coşkuya boğdu.

   Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi Nejat Uygur Sahnesi’nde gerçekleştirilen konserde gençlik korosuna eşlik eden ve Kurtuluş Savaşı’nda yararlılık göstermiş askerlerin cepheden yazdıkları mektupları okuyan Sarıyer Belediye Tiyatrosu (SBT) oyuncuları,  duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

 Konserin sonunda Şef Önder Güldür, SBT Genel Sanat Yönetmeni M. Gökhan Bulut ve Yaşar Dedeman Lisesi Müdürü Selim Mısırlı’yı sahneye çağırarak Sarıyer Belediyesi Gençlik Korosu’na yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür etti. Geceye Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Filiz Coşkun da katıldı.

 

Editör: TE Bilisim