“TDH Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Engellilerle Biraraya Geldi.”

Engelliler, Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Sarıyer İlçe Başkanlığınca Sarıyer Büyükderede bulunan Bosfor Domani Restaurant’ta,  22 Mayıs Cumartesi günü, saat 10’da, Genel Başkan Mustafa Sarıgül’ün de katılımıyla gerçekleştirilen kahvaltıda biraraya geldiler.

 “Sen - Ben’ yok. Biz’ varız.” “Engelleri birlikte aşacağız.” Anlayışının ön plana çıktığı, sivil toplum kuruluşlarının ve engelli insanlarımız ile ailelerinin yoğun ilgisinin gözlendiği bu anlamlı organizasyona yaklaşık 450 kişi katıldı.

Ayrıca “Sarıgül’ün Sarıyer’deki Sarı gülleri” adı verildiği öğrenilen ekibin, tüm detaylara özen gösterdikleri ve hassasiyetleri dikkatlerden kaçmadı.

 “Engelliler Bakanlığı Kuracağız.”

Coşkuyla karşılanan Genel Başkan Mustafa Sarıgül yaptığı konuşmada, “Ülkemizde 8,5 milyon kayıtlı engelli insanımızın bulunduğunu hatırlattı. Ve hiçbir siyasi partinin ya da anlayışın bugüne dek engelli insanlarımızın sorunlarını tam olarak yüreklerinde hissetmediklerini ve sorunlarına çözüm getirmediklerini özellikle vurguladı.

Bazı  engelli vatandaşlarımızın ilgisizlik nedeniyle evlerinden dışarı  çıkamadıklarını ifade eden Sarıgül, TDH olarak engelli kardeşlerimizi yalnız bırakmayacaklarını, kapılarını çalmaya devam edeceklerini söyledi.

İktidar olduklarında ise “Engelliler Bakanlığı kuracağız” diyen Sarıgül, başta ilçe başkanı Zekeriya Çeliker olmak üzere, nezdinde tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

  “Engellilik insanlığın ortak sorunudur.”

TDH Sarıyer İlçe Başkanı Zekeriya Çeliker ise konuşmasında,

“Engellilik insanlığın ortak sorunudur. Hem insan hem engelli bir kişi olarak sizlerin yaşadığı ortak sorunları gayet iyi biliyorum. Bu nedenle sizlerle burada bulunmaktan ayrı bir mutluluk duyuyorum.” Dedi.

İlçe başkanı  Çeliker ”Hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını unutmuyoruz. Her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini de hiçbir zaman aklımızdan çıkarmıyoruz. Bu duygu ve düşünceler içinde her zaman şu anki gibi yanınızda olacağımızı bildirir saygı ve sevgilerimi sunarım.” Şeklinde sözlerini tamamladı.

“Engellilerin sorunlarına çözüm üretebilecek tek parti TDH’dir.” 

Engelliler genel koordinasyon Başkanı ve kurucu üye Murat Demirok’da yaptığı konuşmasın da,  “Tüm engellilerin sorunlarına hakim olan ve çözüm üretebilecek tek partinin TDH olduğunu ifade etti. Engelli kardeşlerimizin katılımcı bir anlayışla daha aktif olmaları gerektiğini vurgulayan Demirok, Bu yönde gerekli zeminlerin oluşturulmasında parti olarak üzerlerine düşeni yerine getireceklerini söyledi. Ve katılımcılara ve gerçekleştirenlere teşekkür etti.”

Sunumunu Sarıyer Ortopedik Engelliler ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Demir’in yaptığı toplantıda, Dernek Başkanı Yılmaz Pakova da bulundu. 

TDH Sarıyer İlçe başkanı, ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları ile birlikte Sarıyer ilçe teşkilatının tam kadro katıldığı kahvaltıya,

TDH Genel Başkanı  Mustafa Sarıgül, TDH Genel Başkan Yardımcısı Bayram Özata, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Beyhan Aydın, İl başkanı Mehmet Ali Oğuş, İl Gençlik kolu başkanı Onur Kıraç’ın yanı sıra, Altınokta Körler Derneği İstanbul Şubesi, Sarıyer Altı Nokta Körler Vakfı, Sarıyer Ortopedik Engelliler ve Dayanışma Derneği, İstanbul Zihinsel Engelliler Vakfı, Türkiye Sakatlar Derneği (İstanbul Şubesi), Görme Engelliler Spor Kulübü’nün kıymetli temsilci ve üyeleriyle çok sayıda engelli vatandaşlar, aileleri ve basın mensupları katıldı.            
 

 Nurettin Koç / İstanbul Times

Sarıyer İlçe Temsilcisi 
 

Editör: TE Bilisim