• Hepimiz saçlarımızın çok güzel görünmesini isteriz. Güzel görünmesi kadar temiz ve bakımlı olması da önemli. Ama bunu sürekli saçımızı yıkayarak yapmamalıyız.  Arada bir de olsa saçlarımızı yağlanmaya bırakmalı ve 3-4 günde bir yıkamalıyız. Bazı saç stilistleri saçın yıkanmadan 7 gün bile dayanabileceğini iddia ediyor. Tabii buna gerek yok. 3-4 günde saçın yağlanması için yeterli bir süre.


  • Örneğin Oyuncu Brie Larson Instagram'da,  Altın Küre'den beri şampuan kullanmadığını söyledi.


  • Cerys Matthews'un saçlarını şekillendiren ve saç stilistliği yapan Scott, "İnsanların çoğunluğu saçlarını her gün yıkıyor ve büyük olasılıkla kirli değil. Çok fazla yıkamak saçınızı daha temiz ve kuru yapmaz. Aksine daha çok yağlandırır. Spor salonunda gerçekten çok çalışmadığınız ya da bir şantiyede bulunmadığınız sürece tozla kaplı değilseniz ,saçlarınızı her gün yıkamanıza gerek yoktur.

  • Uzun saçlara sahipseniz...

    Saçlarınız uzunsa kirlendiğini düşündüğünüz zamanlarda kuru şampuan kullanbilirsiniz. Ya da haftada iki kez yıkamanız yeterli olacaktır. Saçlarınızı yıkadıktan sonra güzel ve nazikce kurutursanız daha az kirlenir.


  • Eğer spor yapıyorsanız...

    Spor yaparken çok terlediyseniz ve saç dipleriniz de terlediyse koku yapmaması açısından saçınızı yıkamanız daha doğru olabilir. Ama hafif spor yapıyorsanız spordan çıktıktan sonra saçınızı bir havluyla kurulayıp, fön makinesi ile canlandırabilirsiniz.


  • İşin özü saçlarınızı sık sık yıkamak yerine sık sık bakım yapmayı tercih edin. Haftada ikiden çok saçınızı yıkamayın. Kirlendiğini düşündüğünüz durumlarda da başka alternatiflere başvurun. Kuru şampuan gibi... Ya da sadece uçlarını yıkamak gibi. 

Editör: TE Bilisim