Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, sabit hatlarda küçük operatörlere yönelik özel indirimin onaylandığını, rakamları yakında açıklayacaklarını bildirdi.

Türk Telekom Genel Müdürü PaulDoany, Türkiye Finans ve Yatırım Forumunda, telekomünikasyon sektöründeki çeşitli rekabet modelleri ve Türkiye'de bu konuda yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Mobil operatörler arasındaki rekabete bakıldığında bütün piyasalarda mobil operatörlerin on-net aramalarda, fiyatları arama sonlandırma bedelinin de altına indirdiklerini anlatan Doany, çok yüksek pazar payına sahip bir operatörün bulunduğu ortamlarda, diğer operatörlerin rekabet etmelerinin çok zor olduğunu kaydetti.

"AB ORANLARIN DÜŞMESİNİ İSTİYOR"

Mobil şirketlerin finansal performansına bakıldığında, üçte iki oranında on-net, yani aynı operatör üzerinden aramalardan kazandığını, geriye kalan üçte birlik bölümün ise diğer hatlar üzerinden yapılan aramalardan kazanıldığını söyleyen Doany, ''Demek ki ilk üçte ikilik bölümde çok büyük bir marj var. Geri kalan üçte birlik bölümde marjlar daha dar. Rekabet açısından bakıldığında bu bir sapma ve AB de bu oranları aşağı çekme konusunda bastırıyor'' diye konuştu.

Doany, bu olumlu adımla birlikte küçük operatörlerin şansının artacağını, büyük operatörlerin tarifelerini yeniden dengeleme açısından bir fırsata kavuşacağını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Mobil segmentteki bu sürekli artış, mobil operatörlerin maliyeti bir tarafa atmalarına yol açtı. O kadar hızlı büyüyorsunuz ki, mobil operatör olarak maliyeti unutuyorsunuz. Parayı harcarken belki dikkat ediyoruz ama her yıl yüzde 30-40 büyürken maliyeti göz ardı etmek de işten bile değil. Ama artık öyle bir durumdayız ki maliyet konusunda çok dikkatli olmamız gerekiyor ve aslında içinde yaşadığımız dönem itibariyle, çok büyük operatörlerin birdenbire maliyet tasarrufu sağlamaya yönelik tedbirler aldığını görüyoruz.''

Editör: TE Bilisim