Bu konuyla ilgili altı bin olumlu imza toplanmış, konu Belediye Meclisine taşınmış; Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat AYDIN’ ın, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer ALSAÇ’ın, Meclis Üyesi Resmiye GÖÇ’ ün başta olmak üzere Belediye Meclisince desteklenmişti.

İstanbul Times Haber Merkezi 
 
Zeytinburnu Yeşiltepe Muhtarı Nadiye Polat’ ın;
 Prof. Dr. Seyffetin Karagözlü’nün bu mahallede yetişen ve emeklilik hayatını bu mahallede sürdüren değerli bir bilim adamı olduğunu, başarılı insanların isimlerin mahalledeki sokaklarda yaşatılmasının aynı zamanda gelecek nesillere örnek olacağını vurgulayan sözleriyle kampanyayı desteklediğini, Zeytinburnu sakinlerinin ise “Mahallemizin yetiştirdiği ender insanlardan olan Prof. Dr. Seyfeddin Karagözlü’nün isminin 57/4 sokağa verilmesini mahalle sakinleri olarak arz ve talep ediyoruz” sözleri ile destekteklediğini, fakat bu çabaların yerini bulamadığını hatırlamaktayız.

Şimdilerde ise
http://www.istanbultimes.com.tr/anketler.html internet adresinde “Zeytinburnu Yeşiltepe Bilgi evinin adı Prof. Dr. Seyfettin KARAGÖZLÜ Bilgi evi olsun mu ?” sorulu anketiyle Prof. Dr. Seyfettin KARAGÖZLÜ ismi tekrar gündeme gelmiş ve her geçen dakika “evet” oyunu arttırmasıyla büyük destek almaya ikinci kez devam etmektedir.
 

Yeşiltyepe halkıdan büyük destek alan Prof. Dr. Seyfettin KARAGÖZLÜ ?

Rumeli kökenli bir ailenin sekiz çocuğunun en büyüğü olarak 1945 yılında İstanbul Bakırköy’de doğdu. Altı yaşında iken, ailesi Zeytinburnu’nun kuruluş döneminde Yeşiltepe Mahallesi 57/4 sokağa taşındı.

İlk Okulun ilk üç sınıfını Zeytinburnu Gazi Paşa İlk Okulunda, Zeytinburnu Ziya Gökalp İlk Okulu öğretime başlayınca dört ve beşinci sınıfları da orada tamamladı. O tarihte Zeytinburnu’nda henüz Orta Okul ve Lise olmadığı için, Orta Okulu Yeşilköy Orta Okulunda 1960 yılında ve Liseyi de 1963 yılında Bakırköy Lisesinde tamamladı.


Zeytinburnu’ nu başarıyla temsil eden Yeşiltepe Spor Klübünde 1963-1971 yılları arasında futbol oynayarak beldesini başarıyla temsil etti.

1968 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesinin Fizik-Matematik kolundan mezun oldu.

1968-1972 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümünün Atom ve Çekirdek Fiziği Kürsüsünde çalışmalar yaptı.

1972-1974 yılları arasında İkinci Ordu Komutanlığına bağlı Antalya’da Eğitim Tugayı emrinde yedek subay olarak görevini yaptı.

1974-1976 yılları arasında İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisine bağlı Vatan Mühendislik Yüksek Okulunda asistan olarak çalıştı.
 

Daha sonra Ekim 1976 da İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Temel Bilimler Bölümü Fizik Kürsüsünde asistan olarak göreve başladı.

1986 yılında Yıldız Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde doktora çalışmasını tamamladı.

1987 yılında Yıldız Üniversitesi Fizik Bölümü Genel Fizik Anabilim dalında Yardımcı doçent oldu.

1989 yılında Yıldız Üniversitesi Fizik Bölümü Genel Fizik Anabilim Dalında Doçent oldu.

1998 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü Genel Fizik Anabilim
dalında Profesör oldu.

İdari Görevleri:

1989-1995 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü Başkan Yardımcılığı,

1990-1993 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği,

2000-2006 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü Genel Fizik Anabilim Dalı Başkanlığı.
 

Eylül 2009’da Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünden emekli oldu.

Evli, üç çocuk ve üç torun sahibi olarak emeklilik yaşamını yetiştiği ve sevdiği Yeşiletepe mahallesi 57/4 sürdürmektedir.
 

B
öylesine başarılı bir ismin Zeytinburnu’ndaki Yeşiltepe Bilgi evi ne verilmesi gelecek nesillere öncelikle Zeytinburnu’nda yaşamını sürdüren gençlere örnek olacağı, daha sonra da diğer beldelerdeki gençlere sıçrayarak onlara da örnek olacağı gerçeği aşikârdır.

           
Zeytinburnu sakinleri bu kez de emeklerinin boşa çıkmamalarını istemektedirler. Bir kez daha seslerini güçlü bir şekilde duyuracaklarına, Zeytinburnu’nun yetiştirmiş olduğu ve Zeytinburnu’nu birçok alanda en güzel şekil de temsil eden Prof. Dr. Seyfettin KARAGÖZLÜ’ nün başarılarının; yetkililerin halkın sesine kulak vermesi ve harekete geçip Zeytinburnu Yeşiltepe Bilgi evinin adını Prof. Dr. Seyfettin KARAGÖZLÜ Bilgi evi yapmalarıyla taçlandırılacağına inanmaktadırlar.

İstanbul Times Haber Merkezi (İTHA)


Editör: TE Bilisim