AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Hanefi Dilmaç, Polonya Devlet Başkanı, eşi, Genelkurmay Başkanı ve üst düzey yetkililerin aralarında bulunduğu 97 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasının ardından Polonezköy'de yaşayan Polonya asıllı Türk vatandaşlarına taziye ziyaretinde bulundu. 

      AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve yurt dışında bulunan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'e vekâleten Başkan Yardımcısı Hanefi Dilmaç, beraberindeki heyetle Polonezköylüleri ziyaret ederek kazada hayatını kaybeden Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski ile eşi ve kazada hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

      Hayatını kaybedenler için Polonya asıllı Türk vatandaşlara başsağlığı dileyen Babuşcu, "İki millet arasındaki kardeşlik ve kader birliği bu acıyı paylaşma adına burada ve beraber olmamızı gerektiriyor. Polonyalı insanlarımızın burada yaşayarak geleneklerini sürdürüyor olması bizi mutlu etmektedir. Buradaki kardeşlik nesiller boyu sürmüş ve sürmeye devam edecek. " dedi.

      Polonezköy'ün Beykoz için önemine değinen Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Hanefi Dilmaç da, Polonya ve Türk halklarının burada geçmişten günümüze ortak değerleri paylaştığına değinerek, “Bugün yaşadıkları acıyı hepimiz yüreğimizde hissediyoruz, elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

      Polonezköy Muhtarı Antoni Vilkoşevski, Osmanlı İmparatorluğu'ndan bu yana Polonya halkına verilen önemi anlattı. Vilkoşevski, "Bu acı günümüzde bizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Biz bugün burada müslüman bir ülkede kardeşlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz" dedi. 

      Aziz Babuşcu daha sonra, Kazcynski, eşi ve kazada hayatını kaybedenler için açılan taziye defterini imzaladı.  

      Polonezköy halkıyla sohbet eden Babuşçu ve Dilmaç, daha sonra Zosia Teyze'nin Anı Evi'ni gezdi. Burada Atatürk'ün ve Kazcynski'nin ziyaretleri hakkında heyete bilgi verildi.

Editör: TE Bilisim