PKK'nın şehir yapılanması olarak tanınan KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı tarafından saldırıya ilişkin yapılan açıklamada "Görüldüğü gibi çift taraflı ateşkes olmadan çatışmaların ve kayıpların önüne geçilememektedir. Burada saldıran PKK değil, askerdir" denildi.

"TSK'NIN OPERASYONLARI ARTTI"

KCK Başbakan’a çağrıda bulunarak polisiye ve askeri operasyonların durdurulmasını istedi. Örgüte yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansına açıklama yaptığı öne sürülen PKK'nın şehir yapılanması KCK, eylemsizlik pozisyonunda olmalarına rağmen son üç aydaki operasyonları sonucu 43 PKK'lının hayatını kaybettiğini hatırlatıldı.

Silvan'daki çatışmaya ilişkin sözde KCK'nın yaptığı açıklama şöyle denildi: "14 Temmuz 2011 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin verdiği kayıplar da tamamen yapılan operasyonların bir sonucudur. Çatışmada 13 askerin öldüğü, 7'sinin de yaralandığı belirtilmektedir. Son 3 ayda nasıl ki PKK güçleri hareketimizin eylemsizlik kararına uymasına rağmen Türk ordusunun geliştirdiği saldırı operasyonları sonucunda kayıplar verdiyse, 14 Temmuz 2011 tarihinde operasyona çıkan ordu güçleriyle PKK güçleri arasında çıkan çatışmada da Türk silahlı kuvvetleri kayıp vermiştir.

Burada saldıran PKK'lılar değil, askerdir. Gerçek böyle olmasına rağmen, çeşitli çevrelerin ve Türk basınının gerçekleri çarpıtarak, sanki PKK'lılar saldırmış gibi göstermesi doğru değildir ve bu tür çarpıtmalar olumlu hiçbir şeye hizmet etmeyecektir." (İnternethaber)

Editör: TE Bilisim