Paris hakkında yazılmış olan klasik milyonlarca rehberde bulunan Eyfel Kulesi’ni ziyaret ya da Louvre müzesinin son derece geniş sanat koleksiyonunda geçirilecek saatler Paris dendiğinde bir çok kişinin aklına ilk gelen yerler olacaktır. Ancak bilinen bu yerleri ziyaret ve kalabalık turist grupları arasında kuyrukta beklemek birkaç gün içerisinde ziyaretçileri yoracaktır ve eğer Paris’te bir hafta sonundan daha uzun bir zaman geçirecekseniz, yerliler tarafından bilinen sakin ve huzurlu bir mekanda biraz nefes almayı ve aynı zamanda Paris’in farklı bir yüzünü görmeyi dileyeceksinizdir.

Paris’te piknik ya da bir parkta yürüyüş yerli halk arasında oldukça popülerdir, şehrin kalabalık atmosferi ve yoğunluğunu göz önüne alınca şaşırtıcı olmasa gerek. Bu nedenle şehirde sayısız park ve bahçe bulabilirsiniz. En ünlüleri ve turistler arasında en popüler olanları Tuileries Bahçeleri, Bois de Vincennes isimli park ve Versay Sarayı bahçeleridir. Bu parkların tümü Paris’in romantik ve şık karakterini yansıtmaktadır.

 Şehirdeki turist yoğunluğundan dinlenme amaçlı biraz uzaklaşmayı ve Paris’in daha alternatif bir bölgesini keşfetmeyi dilediğiniz takdirde, Parisliler arasında sevilen ve Paris’in alternatif muhiti Belleville bölgesinde yer alan oldukça büyük bir park olan Parc des Buttes-Chaumont’u  ziyaret edebilirsiniz. Parka ulaşım oldukça kolay. Kendisiyle ayni adi taşıyan 7 numaralı metro hattı üzerindeki Buttes Chaumont metro istasyonunda indiğinizde kendinizi parkın girişinde bulursunuz.

Parc des Buttes-Chaumont Paris’in en büyük beşinci parkı ve içerisinde yalnızca yeşil alandan çok daha fazlasını barındırmakta. Parkta şirin köprüler, büyük bir şelale ve içerisinde bir adacık bulunduran bir göl ve birbirinden güzel bir çok bahçe bulunuyor. Ayrıca İtalya’daki Vesta Tapınağı’nın küçük bir kopyası olan Sibylle Taraçası da parkta kayalık bir tepede bulunuyor ve tepeden mükemmel manzaralar görmenizi sağlıyor. Doğanın bu güzelliklerinin büyüleyici olduğu kuşkusuz. Parkta bir de kafe mevcut. Rosa Bonheur  isimli bu şirin kafede serinletici bir içeceğin ve güzel manzaranın tadını çıkarabilir ve temiz havayı içinize çekebilirsiniz.

Aynı zamanda parkın tarihi de çok eskilere dayanıyor. Parkın bulunduğu Belleville bölgesi Paris’in sınırlarının daha küçük bir alanı kapladığı dönemde Paris’e meyve ve şaraplar sağlayan ve şehrin yoğunluğundan kaçmak için iyi bir yer alan bir köydü. Belleville 1860 yılında Paris’in sınırları içerisine dahil edilmiştir ve eski bir tas ocağı alanı olan şimdiki park alanı bölgenin şehirle bütünlüğünü sağlama amaçlı tasarlanmış ve park 1876 yılında açılmıştır.

                Paris’te Parc des Buttes Chaumont gibi yerliler arasında popüler ancak turistler tarafından bilinmeyen daha bir çok mekan mevcut. Şehri bir yerlinin gözünden görmeyi ve aynı zamanda şehir merkezinde uygun fiyata konaklayabilmeyi dilerseniz, Wimdu  isimli online konaklama platformundaki çeşitli konaklama imkânlarından birini de denemek mümkün. Paris’in her mevsimde ve her şartta, ziyaret edenlere sunacak ilginç şeyleri olacağı ise şüphesiz.

Editör: TE Bilisim