İstanbul Büyükşehir Belediyesi, lisans mezunları için 10-11 Temmuz ve ortaöğretim – ön lisans mezunları için ise 26 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girecek İstanbullu özürlülere ücretsiz KPSS hazırlık kursu düzenliyor.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü İSÖM, kamuda istihdam edilebilmek için KPSS’ye girecek olan İstanbullu özürlüler için ücretsiz KPSS hazırlık kursu düzenliyor. 2004 yılından bu yana İstanbullu yüzlerce özürlünün iş hayatına adım atmasını sağlayan İSÖM, KPSS öncesi düzenlediği hazırlık kursuyla İstanbullu özürlüleri önemli bir maddi külfetten kurtarıyor.

KPSS’YE HAZIRLIK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

15 Nisan tarihinden bu yana devam eden hazırlık kurslarına şu an itibariyle 40 özürlü  katılıyor. Küçükçekmece, Sancaktepe ve G.O. Paşa’da bulunan İSÖM merkezlerinde yürütülen eğitimler, talep artışı durumunda İstanbul’un çeşitli ilçelerinde bulunan İSÖM’e bağlı 18 eğitim merkezinde verilmeye başlanacak.

SÖZLEŞMELİ  ÖĞRETMENLERDEN KPSS EĞİTİMİ…

Nisan ayından bu yana devam eden KPSS eğitimlerini İSÖM’ün geçici sözleşme imzaladığı branş öğretmenleri veriyor. İSÖM’ün ücretsiz KPSS eğitimlerinin kapısı, Türkçe-Matematik-Tarih-Coğrafya-Vatandaşlık Bilgisi derslerinden oluşan KPSS eğitimlerine katılmak isteyen tüm İstanbullu özürlülere açık.

BAŞVURMAK BİR TELEFON KADAR YAKIN!

Ücretsiz KPSS eğitimlere başvurmak ise İstanbullu özürlülere bir telefon kadar yakın. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ALO 153 numaralı telefonunu arayan İstanbullu özürlüler, ön kayıtlarını yaptırarak eğitimlere katılabiliyor.


YÜZLERCE ÖZÜRLÜ İŞ HAYATINA İSÖM’LE ADIM ATTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü İSÖM, istihdam biriminin çalışmaları sonucunda 2004 yılından bu yana İstanbullu 686 özürlünün iş hayatına adım atmasını sağladı.


KAMU İSTİHDAMI İÇİN KPSS ZORUNLULUĞU!

Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi olarak istihdam edilecek olan lise ve üniversite mezunu özürlü adayları için de KPSS’ye giriş şartı aranıyor. 10-11 Temmuz tarihlerinde Lisans, 26 Eylül’de ise Ortaöğretim ve Ön lisans mezunları için düzenlenecek olan KPSS sınavları, özürlü memur adayları için yeni bir umut kapısı olma özelliği de taşıyor. 

Editör: TE Bilisim