ÖNCE HER İKİ TARAFIN EVLERİ ZİYARET EDİLDİ

Husumetin ve Kan davasının sona ermesi için kanaat önderleri araya girdi. Barışın tarafları, önce Seyrek aile büyüklerinden oluşan heyet, Esentepe’deki Narman ailelerinin evlerini ziyaret edip barış çayı içerek birbirlerine sarıldılar.

İstanbul Times Haber Merekzi / Ferhat Canbey'in Özel Haberi 

Daha sonra Narman aile büyüklerinden oluşan heyet , Altınşehir’deki Seyrek ailesinin evlerini ziyaret edip, barış çayı içip, on beş yıl sonra biten kan davası için şükür duası okudular. 

HER İKİ AİLENİN FERTLERİ BİRARAYA GELDİ
15 yıldır devam eden husumet ve kan davası duyarlı kanaat önderlerinin ve Süleymaniye işadamları derneği Başkanı Mahmut Subaşı öncülüğünde İki ailenin mensupları İstanbul Esenlerdeki Yaygın (Halikan)  Dernek merkezinde barış yemeğinde bir araya getirildi ve yıllardır devam eden kan davası okunan Kur'an-ı Kerim'le son buldu.

HER İKİ AİLEYİ BİRBİRLERİYLE BARIŞTIRDIK
Barış yemeğinde Bölge Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Canbey’e bir açıklama yapan Süleymaniye işadamları derneği Başkanı Mahmut Subaşı, "Bizim oralarda akrabalar arasında zaman, zaman bu tür olaylar yaşanıyor. Bazen şeytana uyulup böyle tatsız olaylar oluyor. Bundan böyle bu tür olayların yaşanmaması için Narman ve Seyrek ailelerini bir araya getirerek barışmalarını sağladık"dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERDİLER
Emniyet Müdürü Baş Müfettiş Hasan Adak, Süleymaniye işadamları derneği Başkanı Mahmut Subaşı, Malatya Yaygın (Halikan) Belediye Başkanı İrfan Karataş, Malatya Erenler Belediye Başkanı İrfan Varol, İstanbul Esenlerdeki Yaygın (Halikan)  Dernek Başkanı Yaşar Yaman, Türkücü Ali Özel, Mastöb Esenler Şube Başkanı Fazıl Kılınç ve Diyarbakır Dernekler Platformu Başkanı Seyithan Kırmızı birer konuşma yaparak birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

BARIŞ YEMEĞİNE KİMLER KATILDI
Esenlerdeki Yaygın (Halikan)  Dernek merkezinde düzenlenen Barış yemeğine Emniyet Müdürü Baş Müfettiş Hasan Adak, Süleymaniye işadamları derneği Başkanı Mahmut Subaşı, Malatya Yaygın (Halikan) Belediye Başkanı İrfan Karataş, Malatya Erenler Belediye Başkanı İrfan Varol, Halikan Beldesi Topluca (Gelipoli) muhtarı Haci Şahin, İstanbul Esenlerdeki Yaygın (Halikan)  Dernek Başkanı Yaşar Yaman, Mastöb Esenler Şube Başkanı Fazıl Kılınç, Pütürge Arıtoprak Köyü Dernek Başkanı  Yusuf Canbay,  Pütürge Kavaklıdere (Rıka) Köyü Dernek Başkanı Hasan Arıkbuğa, Diyarbakır Dernekler Platform temsilcisi Seyithan Kırmızı, Türkücü Ali Özel ve yüzlerce Malatyalı iş adamı katıldı.

KÜRTÇE VE TÜRKÇE BARIŞ DUASI OKUNDU
Esenlerdeki  Yaygın (Halikan)  Dernek merkezinde düzenlenen barış yemeğinin sonunda Muşlu Mılle Ömer, Kürtçe, Şevkanlı Hoca Üzeyir Ceylan barış duası okudu.
Malatya Yaygın (Halikan)  Dernek Başkanı Yaşar Yaman, “barışta emeği geçen tüm katılanlara  teşekkür etti. Daha sonra dernekte  bulunan konuklara kayısı ve yemek ikramı yapıldı.
On beş yıldır devam eden bu husumet ve kan davasından sonra  barış gerçekleşmiş oldu. Barış yemeğinin ardından birbirlerine sarılan iki ailenin bireyleri, birbirleriyle tokalaşarak barıştı.

Haber ve Fotoğraflar: Ferhat Canbey / İstanbul

 

Editör: TE Bilisim