9 Ocak günü, 10 Ekim Ankara Katliamı’nın yıldönümünde sokağa çıkanlara polis gaz bombalarıyla saldırmış, Halkevi’nin camlarını kırmıştı. Bu saldırının ardından hemen 10 Ocak gününe de yine mahallede eylem kararı alınmıştı. Akşam saatlerinde Okmeydanı Halkevi’ne yapılan saldırıya karşı Halkevi önünde toplanan mahalle halkı alkışlarla yürüyüşe başladı. Dünkü saldırıyı teşhir eden konuşmalarla yürüyen kitle “Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır”, “Yaşasın halkın hakları mücadelemiz”, “Tek yol sokak tek yol devrim” sloganlarını attı. Yürüyüşte yapılan konuşmalarda şöyle denildi:Halkevi’ne yapılan saldırının neden yapıldığını çok iyi biliyoruz. AKP istiyor ki halk kendilerine biat etsin, etmeyen de yok olsun. Biz de diyoruz ki AKP faşizmine biat etmeyeceğiz, isyan edeceğiz. Katillerden hesap soracağız, Ankara’da Suruç’ta , Cizre’de, Silopi’de yapılan katliamların hesabını soracağız.
Konuşmalarda Halkevleri’nin gericiliğe karşı bilimi, faşizmin karşısında özgürlüğü ve sosyalizmi savunan bir yapı olduğu ve mahallenin çocuklarının Halkevi’nde ders aldığı bir yapı olduğu vurgulandı.
Kitle Halkevi’nin önüne tekrar geldiğinde Halkevleri Genel Sekreteri Nuri Günay bir konuşma yaptı. Günay, Halkevleri’nin AKP faşizmine karşı direnişi büyüteceğini, katliamların ve saldırıların karşısında tüm Halkevcilerin direneceğini söyleyerek konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Bu halkı katledenler, saldıranlar bilsin ki sonunda AKP yenilecek, saray yenilecek, halk kazanacak! Biz kazanacağız”
Ardından Halkevciler her Cumartesi eylemlerine devam edeceklerini ve direnişi büyüteceklerini söyleyerek eylemi alkışlarla ve sloganlarla sonlandırdı.
Eyleme Demokratik Haklar Federasyonu (DHF), Sosyalist Dayanışma Platformu, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkın Türkiye Komünist Partisi ( HTKP) ve Emekçi Hareket Partisi( EHP) destek verdi.
Eylemin ardından Halkevciler silahla saldırı yapılan İkitelli Halkevi’ne desteğe gitti.
okm-10ekim-eylem
 
Editör: TE Bilisim