Türkiye Öğrenci Senatosu'nun kurucusu ve başkanı olan genç yazar Zana Gümüş bu konuda daha önceki deneyimlerinden ötürü tecrübeli. İstanbul Öğrenci Meclisi'nde başkan yardımcılığı yapmış ve çeşitli MUN konferanslarına katılmış olan Gümüş, bunların öğrencilerin sorunlarıyla ilgilenen yapılar değil, öğrencileri sadece geliştirmeye yönelik çalışmalar olduğunu aktarıyor. Öğrenci meclislerinin her geçen gün daha da siyasileştiğini ve amacından saparak herhangi bir partinin gençlik kolları görünümüne kavuştuğunu söyleyen Gümüş, buna alternatif olarak gerçekten öğrencileri temsil edebilecek ve onların haklarını savunabilecek bir kurum oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

İstanbul Times Haber Merkezi / Müzeyyen Kurt 

Türkiye Öğrenci Senatosu, Zana Gümüş başkanlığında kurulmuş olup kaliteli yönetim kadrosu ve büyük hayallerle öğrencilerin umudu olmaya geliyor.

Türkiye Öğrenci Senatosu, kendi çatısı altında çeşitli çalıştaylar ve konferanslar düzenleyerek öğrencilerin geliştirecek aktiviteler yapmak istiyor. Aynı zamanda çeşitli bağış organizasyonlarında bulunarak ihtiyacı olan öğrencilere okul malzemelerinden, burs olanaklarına kadar yardımcı olma gayesi içerisinde.

Öğrencilerin tamamen kendi ayakları üzerinde durarak kurduğu Türkiye Öğrenci Senatosu, geleceğimizin büyük insanlarına büyük olanaklar verme hedefinden sapmayacak gibi görünüyor.

İlk olarak Eylül'de 3 günlük bir Eğitim Çalıştayı yapmayı planladıklarını aktaran Gümüş, bu çalıştayda öğrencilerin toplanıp eğitimle ilgili sıkıntılarını, arzularını ve nasıl hamlelerle eğitimin daha iyi bir hal alacağını tartışacaklarını söylüyor. 3 günün sonunda öğrencilerin bir bildiri hazırlayarak Türkiye Öğrenci Senatosu'na ileteceklerini söyleyen Gümüş, Türkiye Öğrenci Senatosu'nun da bu bildirileri yetkili mercilere bildirmekle yükümlü olduklarını belirtiyor.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim