İstanbul Modern’in dünya çapında müze küratörü ve direktörlerini izleyicilerle buluşturarak güncel müzecilik alanında yeni bir bilgi paylaşım ağı ve iletişim platformu yaratan programı “Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Almanya” Goethe-Institut Istanbul işbirliğiyle devam ediyor.

7 Kasım Salı günü İstanbul Modern’e konuk olacak Inka Drögemüller’in konuşması “müzeler ve izleyicileri” konusuna odaklanıyor.

Almanya’nın en çok ziyaretçi çeken müzelerinden Städel Museum’un Uluslararası İlişkiler Başkanı ve Frankfurt’taki Schirn Kunsthalle’nin Direktör Yardımcısı olan Drögemüller, konuşmasında çalıştığı kurumların, geniş bir yelpazedeki kitleleriyle etkileşim kurarken benimsedikleri farklı yaklaşımlardan bahsedecek. Konuşma, hem sahaya özgü deneyimleri hem de müzelerin dijital mecralara yayılışını konu alacak.

Inka Drögemüller kimdir?

Berlin’deki University of the Arts’da Toplum ve İş Dünyasında İletişim eğitimi alan Inka Drögemüller, Berlin ve New York’ta galerici ve danışman olarak çalıştı. 2001 yılında, Schirn Kunsthalle Frankfurt’taki pazarlama ve sponsorluk bölümlerinin geliştirilmesi için görevlendirilen Drögemüller, 2006’dan bu yana, Städel Museum, Schirn Kunsthalle ve Liebieghaus Skulpturensammlung kurumları bünyesindeki uluslararası sergi iş birliklerinden sorumludur. 2016’da Schirn Kunsthalle’nin yardımcı direktörü olarak görevlendirilen Drögemüller, Städel Dijital Koleksiyonu ya da Lüneburg’daki Leuphana Üniversitesi’yle birlikte çevrimiçi olarak sunulan modern sanat dersi gibi dijital uygulamalar çerçevesinde, Städel Museum’un çeşitli şirket ve araştırma kurumlarıyla gerçekleştirdiği içerik işbirliklerini de koordine ediyor.

Editör: TE Bilisim