Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışına Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Eser Atak ile Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay da katıldı. Atak ve Okay, yaptıkları konuşmalarla da etkinliğin anlam ve önemini dile getirdiler. İlham kaynakları şair Nazım Hikmet’in ressam Abidin Dino’ya söylediği -“Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin”- sözü olan Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı kreşlerde eğitim gören minikler, hayal güçlerini kullanarak mutluluk duygusunu resme döktüler. Hepsi birbirinden güzel resimlerin olduğu sergi çocuklara sanatı sevdirmenin yanı sıra dünyaca ünlü sanatçılarımız Nazım Hikmet ve Abidin Dino’yu da anma amacı taşıyor.

Sergi Ocak ayı sonuna kadar Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açık kalacak.

 

Hedefimiz sanatsever çocuklar yetiştirmek

 

Etkinlikte ilk sözü alan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay,  Konak Belediyesi’nin bu sergiye ev sahipliği yapmasının belediye ilişkilerinin gelişmesine faydalı olacağını belirterek, “Bu sergi 6 yaş grubu çocukların Nazım Hikmet’in Abidin Dino’ya söylediği ‘Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin’ sözünden yola çıkarak yapılan eserlerinden oluşuyor. Çocuklarımıza sanatçılarımızı tanıtmaya çalışıyoruz ve bu çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

 

Hep birlikte güzel işlerle aydınlığa çıkacağız

 

Okay’ın ardından söz alan Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Eser Atak ise belediyeler arası ilişkileri arttırmak için bu etkinliği yaptıklarını dile getirerek, “Barışa her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan günlerden geçiyoruz ve bunu sağlayacak olan kişiler de çocuklarımız. Onları iyi yetiştirmeliyiz. Bu da ancak sanatla, bilimle, demokrasiyle ve hukuk devletiyle mümkün olur. Biz bu yönde çalışmaları sürdürmeye gayret ediyoruz ve birlikte çalışarak bunu başaracağımıza inanıyorum” ded

Editör: TE Bilisim