Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta demokrasinin ilk basamağı muhtarlardır diyerek külliye’de ağırladığı muhtarlara yerel yönetimlerden darbe üstüne darbe geliyor.

Üç Medeniyete merkezlik yapan suriçindeki üç muhtarlık önce kontaynere mahkum edildi daha sonra ben yaptım oldu mantığı ile üç mahalle mutarının içnde halka hizmet verdiği kontayner vinç ile yerinden kaldırıldı


Fatih ilçesi Rüstempaşa Mahallesi Kalcın Sokak No:2 de Rüstempaşa Mahalle Muhtarlıği,Tahtakale Mahalle Muhtarlığı Hobyar Mahalle Muhtarlığının içinde mahalle halkına  hizmet verirken Büyükşehir Belediye Başkanlığı çevre düzenlemesi dolayısı ile Muhtarlık binasını yıktı.


İBB’den Muhtarlara saygısızlık

Hizmet verdikleri yerleri İBB tarafından yıkılan üç mahalle muhtarına yer göstermeyen İBB’nin ve yöneticilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği değerin aksine muhtarları yok sayması zaten zor şarlar altında halka bir çok hizmeti sunan muhtarları üzdü.                                   

Fatih Belediyesi çözüm üretmeye çalıştı ama o çözüm de yok edildi


İBB’nin sokağa attığı 3 mahalle muhtarının sorunu ile yakından alakadar olan Fatih Belediyesi 3 Muhtarın bir arada hizmet vermesi için Mahallede ortak bir noktaya  muhtarlık yeri yapmaya başladı.

Boş bir alana düz beton atarak konteynır koyup muhtarlara hizmet noktası yapmaya çalışırken yine Büyükşehir Belediyesi hiç bir yer göstermeden Fatih Belediyesinin Yapmaya çalıştığı muhtarlık konteynırını  kaldırdı.

Yaşadıkları sorun ile alakalı İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği genel başkanı ve yanı zamanda Bahçelievler Siyavuşpaşa mahalle muhtarı Selami Aykut’u arayıp destek istedi

İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Genel Başkanı Muhtar Selami Aykut Gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi :

"Sayın Cumhurbaşkanımızın Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde  düzenlenen toplantılarda ifade ettiği, "Zira bir hükümet hakikaten başarılı bir icraat sergilemek istiyorsa muhtarlıklarla olan diyaloğunu çok iyi bir noktaya taşımak zorundadır" cümlelerini çok doğru bir yaklaşım olarak görüyoruz" dedi.

Aykut, yaptığı açıklamada, AK Parti hükümeti döneminde çıkartılarak yürürlüğe konulan Belediye Kanunu'nun bazı maddelerinin muhtarlara önemli haklar getirdiğini söyledi.

Kanunun kendilerine vermiş olduğu görevlerin yerine getirilmesi noktasında zaman zaman sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını anlatan Aykut, özellikle İstanbul'da bir çok belediyenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da vurguladığı gibi muhtarlarla uyum içerisinde çalışma yürüttüğüne işaret etti.

Yani akıllı siyasetçinin son çıkan Belediye Kanunu ile muhtarlarla çalışması gerçekten önemli. Ancak Cumhurbaşkanımızın da kanun maddesine atıfta bulunarak dile getirmesine rağmen, Türkiye genelinde halen bazı belediyeler muhtarlarımıza ayni yardım yapmak konusundaki meclis kararını çıkartmıyor. Oysaki Belediye Kanunu'nun 9'uncu maddesi gereği Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi bu zorunlu hale gelmiştir.

Şu an İstanbul'da bu uygulamayı yapan 39  ilçe'den 20  belediye var. O açıdan neden 19 ilçe veya Büyükşehir Belediyesi Bu noktada destek vermiyor..

İBB Muhtarlar Müdürlüğü hiç bir şekilde bizi temsil etmiyor

İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Yönetim kurulu olarak bu zamana kadar bir çok proje ve bir çok muhtarlarımızın hakkını aramak için mücadele ediyoruz.


Hiç bir şekilde kimseden maddi destek almıyoruz kendi haklarımızı kendi imkânlarımız ile sağlamaya çalışıyoruz.


Devlete ve Belediye'ye hiç bir şekilde maddi zararımız yok.


İBB Muhtarlıklar Müdürlüğü adı altında kurulan Müdürlüğün Muhtarlarımızın sorunları ile ilgili hiç bir cözüm ürettiğini sanmıyoruz.
Bazi ilçeler'de Kağit üzerinden Muhtarlar Müdürü kuruldu ve  Muhtarlari tanimiyor..

Büyükşehir Belediyesine soruyoruz..

Muhtarlar Müdürlüğü hangi muhtarın hakkıni aradı ve cözüm buldu.

Var olan Muhtarlarimizin Muhtarlik binasini yıkarak hiç bir çevap bile dahil vermediler..
10 yılda Büyükşehir Belediyesi Muhtarlarimiza ne verdi...

Örnek Tuzla Belediyesi Muhtarlarimizin Hepsine Saat hediye etti koskoca istanbul 1 tablet vereceğiz sözleri ile 2 yıldan beri muhtarlar bekliyor.
Yeter artik..

Muhtarlar Toplantisinda Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımız sırasında İstanbul’un tüm muhtarlarıyla iyi itibarlar kurmanın, işbirliği yapmanın gayreti içinde olduk. Başbakan olduğumuz da muhtarlarımızı unutmadık. Cumhurbaşkanı olduğumuz da yine muhtarlarımızı unutmadık. İnşallah hiçbir zaman da sizleri ihmal etmeyecek, yolumuza böyle devam edeceğiz.”

Sayın Cumhurbaşkanımızın Muhtarlara göstermiş olduğu ilgiyi bir çok belediyelerimizden göremiyoruz.

Büyükşehir ve İlçe Belediyelerine sorun Muhtarlarımıza ne tür destekler veriyorsunuz cevabi size ulaşacaktır.

Sizin aracılığınız ile Sayın Cumhurbaşkanımız’a daha yeni yaşanan bir olayı aktarmak isterim, Fatih ilçemiz'de Bulunan  Rüstempaşa Mahalle Muhtarlığı,Tahtakale Mahalle Muhtarlığı ve Hobyar Mahalle Muhtarlığımıza yer tahsis edilmesi adına gerekli yerlere talimat vererek karda kışta halka hizmet  verecekleri bir yerleri olmayan bahse konu üç mahalle muhtarımıza yer tahsisi yapılması adına yardımlarınızı talep ediyoruz“
şeklinde konuşan Aykut  biz kendimiz için ticaret yapacak Büfe veya yer istemiyoruz. Mahalle halkımıza hizmet vermek adına yer istiyoruz dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim