Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu ve muhalefete ağır sözlerle yüklendi.. Baykal ve Bahçeli'den gelen tepkilere sert cevap veren Erdoğan'ın konuşmasına 7 yıllık iktidarını överek başladı.

"7 yılda imtiyaz değil, adalet ürettik. Siyasete yeni bir itibar kazandırdık. Türkiye'nin uluslararası itibarı yükseldi.." diyen Erdoğan ardından muhalefete getirdi:

"Muhalefetten proje bekliyorum. Muhalefet yanlışı göstermektir. Çözümsüzlük siyaset modelleri ollmuş.. Tembel, çapsız, kifayetsiz ve vizyonsuz muhalefetten hiçir ülkeye fayda gelmez. Türkiye 7 yıldır muhalefet sorunu yaşıyor.."

KÖŞE YAZARLARI ÇOK YAZMASIN..

Siz köşe yazarları, ne kadar az yazarsa ülke o kadar huzur bulur. Geçmişte haftada bir yazı yazabiliyorlar. Yarım saatte bir köşe yazısı olabilirler. Bunların yaptıkları açık bir tahriktir.. Barış, millet ve devlet düşmanlığıdır. Çok partili hayata, serbest piyasaya geçerken, Boğaz Köprüsü yapılırken de rahatsız oldurlar. Sipariş üzerine yazıyorlar..

MHP'YE SESLENDİ..

Kimse AK Parti ile milletinin arasına giremez. Kimse bizimle milliyetçilik, cumhuriyetçilik, vatanperverlik yarışına giremez. Vatanseveriz diyorlar bir tek eserleri yok. Slogan milliyetçiliği yapıyorlar. Vatanseverlik proje ister..

Türk milliyetçisiyim diyenler iktidara geldiklerinde Türk parasının itibarı için ne yapmışlar. Hani Türk Lirası'nın değerini korumak? Türk soydaşlarımız adına ne yaptılar? Sadece laf, laf, laf..

HALK SOSYAL DEMOKRATLARA GÜVENMİYOR

Cumhuriyetçilik yapanlara, bu millet size tek başınıza iktidar vermez. Sosyal demokratım diyenler sosyal demokrasi adına ne yapmışlar? Halk onlara güvenmiyor.. Eğitim ve inanç özgürlüğü önünde bunları set olarak görürsünüz.

SİVAS'IN ÖTESİ İÇİN PASAPORTA GEREK YOK

Bizi bu ülkeyi bölmekle suçlayan zevat Sivas'ın ötesine gitmeye çekiniyor. Niye çekiniyorsun? Oraya gitmek için pasaporta gerek yok ki.. Niye gidip, kucaklaşmıyorsun. Kafatasçılık, hizipçilik yaparak bu ülkeyi birbirine düşman yapamazsınız, yapamayacaksınız.

BENİM DEDEM DE ŞEHİT


Aziz şehitlerden biri de benim dedemdi.. 1915'te Sarıkamış'ta donarak öldü.. Aziz şehitler sayesinden ülkemiz küllerinden yeniden doğdu. Ülkenin bütünlüğünü hiç kimse sarsamaz.

ALEVİLER CHP'NİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR

Parçalanmış yaralanmış ciğerlere tuz basıyorlar. Dersim sözlerinin sahibi pişkinlikle yanlış anlaşılmadı diyor, göğsünü gere gere söylüyor. Baykal da şaşkına düşmüş.. Ne söylediğini bilmez halde "Alevilerden sana fayda yok, başka kapıya" diyor. Sen o kapının bekçisi misin? Pervasızca AK Parti'ye saldırıyorlar. Baykal, geçmişte söylediklerini unutuyor. Sizin ne kadar hizipçi olduğunuz dillere destandır. Aleviler, CHP'nin arka bahçesi değildir. Türkiye'de hiçbir sosyal kesime hitap edemeyeceksiniz. Bu halk sizi siyasetin dışına atacak.

"BAHÇELİ'YE KÜFÜR ETTİ" İDDİASI..

Dudak okuma çıkardınız.. Saldırıyorlar. Çok garip şeyler öğreniyorum. Kendi kimlik ve kişiliklerini bizde görmek istiyorlar. Bizim ahlaki yapımızda olmayan şeyleri asla bizde göremezler.

BAHÇELİ'YE AĞIR CEVAP..

Bahçeli'nin Alevilerle ilgili önerilerin hiçbiri yeni değil.. Hepsi dönemizde yürürlüğe konan yada üzerinde çalışılan şeyler.. Bahçeli hayatında Tunceli'den geçmemiş. Tunceli'nin yerini haritada gösteremez.

3 üniversitede Alevilik-Bektaşilik ile ilgili araştırma merkezleri var. Ders kitaplarında Alevilik ve Bektaşilik ile ilgili bölümler zaten mevcut..

MİNARE YASAĞINA TEPKİ

İnanç özgürlüğü en doğal haktır. Bu yeni gelişme ilkel bir anlayışın ürünüdür. Bu yasaktan bir an önce dönülmesi gerekir. Bu şovenist yaklaşımlar ortadan kalkmalı. Cami minaresinin kökten dincilikle ne alakası var? Bu tür konular referanduma götürülemez..

NEMA VE KEY ÖDEMELERİ..

NEMA'lardaki 13,5 katrilyonu biz ödedik. Bizden önce yapılmış haksızlıkları gidermek istiyoruz. KEY'de de geri ödemelere başladık. 5 milyon hak sahibine 2 milyar TL ödedik. Ödemeye devam ediyoruz..
Editör: TE Bilisim