Kadıköy'de İncil dağıtan şahısla tartışan Yasin Karasu, "Allahsızlar" diye bağırarak şahsı rehin aldı. Başına Türk bayrağı geçirdiği şahsın boğazına bıçak dayayan Karasu, uzun süre ikna edilemedi.

Kadıköy'de dün rehin alma krizi yaşandı. Yasin Karasu (24), saat 14.00 sıralarında Rıhtım Caddesi Başçavuş Sokak'ta karşılaştığı ve önceden tanıdığı İsmail Aydın'la (35) misyonerlik yaptığı iddiasıyla tartışmaya başladı.

Karasu bıçağını çıkartarak Aydın'ın boğazına dayadı. Yanında bulunan bir Türk Bayrağı'nı Aydın'ın başına dolayan Karasu, diğer bayrağı da eline alarak sallamaya başladı. Karasu, Aydın'ı öldürmekle tehdit ederken, çevresindekilere de "Allahsızlar, kitapsızlar, misyonerlik yapıyorlar" diye bağırdı.

Saldırgan, kimsenin yanına yaklaşmasına izin vermedi. Bu sırada olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi bir yandan vatandaşları uzaklaştırıp güvenlik koridoru oluştururken, bir yandan da saldırganı ikna etmeye çalıştı. Bıçağı bırakmayan Karasu, Türk Bayrağı'nı rehin aldığı Aydın'ın eline verdi ve sallamasını istedi. Polis, dehşet dolu 20 dakikanın ardından Karasu'yu teslim olmaya ikna etti. Karasu ve Aydın gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

KİLİSE EVDE GÖZALTI

Yasin Karasu ifadesinde sonradan Hıristiyan olan İsmail Aydın'ın birkaç metre mesafedeki Reşitpaşa Sokak'ta bir bodrum katını Protestan Ev Kilisesi olarak kullandığını, arkadaşlarıyla birlikte İskele Meydanı'nda İncil dağıttığını öne sürdü. Polis, belirtilen bu evde Afrant Sbernart ile bir Türkü ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına aldı. Bir yıl önce askerden geldiği ve korsan CD satmaktan sabıkası olduğu öğrenilen saldırganın bazen bu kilise eve gittiği öne sürüldü.

Editör: TE Bilisim