YENİ BİR SEÇİMİN AREFESİNDE;

Ülkemizi önümüzdeki 4 yıl boyunca yönetecek olan siyasi kadroları seçmek üzere sandığa gitmeye hazırlandığımız şu günlerde ülkemiz adına değer üretme gayretinde olan Mimar ve Mühendisler Grubu olarak önemli gördüğümüz hususları ülkemizi yönetmeye talip olan tüm siyasi kadrolarla paylaşmak istiyoruz.
1- Esas olan sandığa yansıyacak olan Milli İrade'dir. Milli İrade'nin üzerinde hiçbir sivil, illegal, askeri, bürokratik, ekonomik, ve cemaat yapılanmalarının vesayeti kabul edilemez.
2- Türkiye’yi ve milletimizi demokratikleşme, özgürleşme ve sivilleşme hamleleriyle insan hakları, eşit vatandaşlık ve insanlık onuru noktasında daha ileri noktalara taşımak için,yaşanmış olan birçok hatadan ders almış olarak, bu güne kadar elde edilmiş olan bütün kazanımlar muhafaza edilerek geliştirilmelidir.
3- Bu kapsamda zaten anayasal güvence altında olan temel insan hak ve hürriyetleri kapsamında herkesin inanma, inancını öğrenme, öğretme ve gereklerini yerine getirme hakkından taviz verilemez. Devlet, bu hakların uygulanması ile ilgili gerekli düzenlemeleri yapmak zorundadır.
4- Özelde toplumumuzun büyük bir kesimi tarafından teveccüh gören İmam Hatip Liselerine ve genelde de Meslek Liselerine yıllarca yapılmış olan adaletsiz ve haksız uygulamalara geri dönülmesi kabul edilemez. Bu kapsamda Meslek Liseleri güçlendirilerek desteklenmeli ve İmam Hatip Okullarının orta kısımlarının kapatılması düşünülmemelidir.
5- Toplumsal olarak dini birlik ve bütünlüğümüzü sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Diyanet İşleri Başkanlığı, görev şekli, kapsamı ve içeriğinin yeniden değerlendirilmesi hususları saklı kalmak üzere, kurumsal olarak muhafaza edilmeli ve siyasi malzeme konusu edilerek yıpratılmamalıdır.
6- Gerek okullarımızda gerekse kamu kurum ve kuruluşlarımızda sağlanan kıyafet özgürlüğü uygulaması bir insan hakkı ve kendini ifade etme biçimi olarak devam etmelidir.
7- Son yıllarda hükümetlerimiz kararlılığı ile yürütülen Çözüm Süreci, Kucaklaşma Sürecine evrilerek, eşit vatandaşlık temelinde devletimizin birliği ve bütünlüğü içerisinde sürdürülmelidir.
8- Dış Politikamız milli menfaatlerimiz doğrultusunda, tarihten ve inancından gelen sorumluluğu ve misyonu ile başta Filistin, Suriye, Somali, Arakan, Doğu Türkistan olmak üzere, merhamet ve adalet bekleyen yeryüzünün bütün mazlumları için sorumluk hisseden milletimizin beklentileri de gözetilerek, kurgulanmak zorundadır.
10- Milletimiz için hayati derecede önemli olan sivil, özgürlükçü, katılımcı, çoğulcu demokratik Yeni Anayasa, milli mutabakat ile bir an önce bütün tarafların katkısı ve katılımı ile yapılmalıdır.
11- Seçim sürecinde milletin oyu üzerinde baskı kurma veya herhangi bir siyasi partinin seçim çalışmalarını engelleme yönündeki girişim ve saldırıları kabul edilemez buluyoruz.

Hayatın sürekli bir değişim içerinde olduğu bilinerek sahip olduklarımız ile yetinmeyerek sürekli daha iyi, daha güzel, daha yeni olanın arayışı içerisinde olmalıyız. Bilimden sanata, kültürden irfana, sanayileşmeden çevreye kadar her alanda yeni teknoloji ve uygulamalara açık olmalıyız. Ülkemizin dinamikleri ve insanımızın yapıcılığına inanarak, yeni taleplerin hayat bulmasına imkân sağlanmalıdır.
Değerlerimiz ve geleneklerimizin bizi ayakta tutan gücünü arkamıza alarak sürekli önümüze bakmalıyız. Bu toprakların insanlarının inşa ettiği değerler sistemi bizi bir arada tutan mayamızdır. Sorumluluk ve paylaşma, fedakârlık ve çalışma, vefa ve sadakat, merhamet ve adalet değerlerimiz bizi insan eden ve olgunlaştıran azıklarımızdır. Paylaştıkça çoğalan bir umudu ve yeni bir geleceği bu topraklarda birlikte inşa etmeliyiz.
Bizler Mimar ve Mühendisler Grubu olarak yukarıda bahsedilen hususlardaki milletimizin demokratik kazanımlarının muhafaza edilerek geliştirilmesinin takipçisi olacağımızı ifade ederiz. Seçim sürecinin, barış ve kardeşlik ortamı içerisinde geçmesini sonunda da ortaya çıkacak olan Milli İrade tablosunun da milletimiz için hayırlara vesile olmasını dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.



Editör: TE Bilisim