Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), sorumluluk bölgesinde yer alan Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak illerine yatırımları teşvik amacıyla bilgilendirme toplantısı yapacak. 14 Ocak Cumartesi günü saat 15.00’da düzenlenen toplantıya MAREV (Mardin Eğitim ve Dayanışma Vakfı) ev sahipliği yapacak.

Mardin’de Genel Merkezi, Batman, Siirt ve Şırnak’ta ise Yatırım Ofisleriyle Bölgesel Kalkınma faaliyetini sürdüren Dicle Kalkınma Ajansı, Cazibe Merkezi Programı’nın tanıtımı için yatırımcılarla bu kez MAREV’in İstanbul’daki Genel Merkezi’nde buluşacak. İş dünyası temsilcilerinin yanı sıra yatırımcılar ve yeni girişimcilerin davet edildiği toplantıya sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilgili kamu yöneticileri de iştirak edebilecek.

İstanbul Times Haber Merkezi / Müslüm AKTÜRK 

DİKA TRC3 Bölgesi dışında yaşayan işadamlarının bölgeye yatırım yapmalarını teşvik etmek amacıyla Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Cazibe Merkezleri Programı hakkında DİKA yetkilisi sunum yapacak. DİKA sorumluluğu alanında bulunan bölgeye yatırım yapmak isteyen girişimler için “Anahtar teslim fabrika, fabrika taşıma ve mevcut yatırımlar için yatırım ve işletme kredisi” gibi imkanlar anlatılacak. Bölgeye yatırım yapmak isteyen yatırımcılara her türlü yardımın sunulacağını belirten DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, “Yatırımlar toprağa dikilen bir ağaca benzer. Zamanla olgunlaştığında hem gölgesinden hem de meyvesinden faydalanırız. Biz yatırımcılarımızdan bölgemize yatırım tohumlarını ekmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bunun için devletin sağladığı desteklerden yararlanmaları için kendilerine her türlü katkıyı sağlamaya hazırız” diye konuştu.

Söz konusu bilgilendirme toplantısıyla bilgi almak isteyenler, MAREV’in “0216.317 65 00” numaralı telefonunu arayabilir.

Editör: TE Bilisim