Türbanlı şüphelilerin kelepçeli fotoğraflarının kamuoyuna yansımasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı ile soruşturma başlatılmıştı. Bunun yanı sıra İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ayrıca soruşturma başlatmışlardı.

'Paralel' operasyonunda kelepçeli gözaltı
Yürütülen soruşturmalar kapsamında Emniyet Müdürü Ceren açığa alındı. Bu arada Manisa’ya da polis baş müffettişleri gönderilerek soruşturma yürütülüyor. Yürütülecek soruşturma kapsamında Manisa’daki operasyonu yürüten organize ve mali şubelerden sorumlu müdür ve amirlerin de soruşturmaya dahil edileceği kaydedildi.

BU SEFER KELEPÇESİZLER

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 10 Ekim günü sabaha karşı gerçekleştirilen paralel devlet yapılanmasıyla ilgili operasyonda gözaltında tutulan 25 kişi sağlık kontrolüne kelepçesiz getirildi.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince paralel devlet yapılanması içerisinde olduğu ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 10 Ekim günü sabaha karşı başlatılan operasyon kapsamında toplamda 27 kişi gözaltına alındı. Aralarında sözde İl İmamı olarak nitelendirdikleri kişi başkanlığında doktor, avukat, iş adamı, eğitimci, müteahhit gibi meslek gruplarından gibi meslek gruplarından 27 kişiden 2'si sorgularının ardından serbest bırakılırken, sorgusu devam eden 25 kişi ise sabahın erken saatlerinde sağlık kontrolü için hastaneye çıkarıldı.



Ayrıca şüphelilerin hastaneye getirilişleri sırasında kelepçesiz olmaları dikkat çekti. Manisa Valiliği tarafından paralel yapılanma soruşturması kapsamında aralarında başörtülü kadınları da olduğu 27 kişinin gözaltına alınırken kelepçelenmesi olayında kasten veya ihmalen katkısı olanlar hakkında gerekli incelemelerin başlatılması ve Başbakanlığın durumu incelemeye almasının ardından Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren de görevden uzaklaştırıldı. Ceren'in dün gece yarısı Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın konutuna gelerek, Vali Bektaş'la görüştüğü öğrenildi.
Editör: TE Bilisim