Malatyalılar, Küçükcekmece’de buluştu

Küçükçekmece Malatyalılar Derneği Başkanı Halim Bölükbaşı: “Hedefleri koyarken çıtayı yüksek tutmuşuz, atlayamadık” 
 

Malatyalılar, Küçükçekmece Malatyalılar Derneği’nce, Küçükçekmece Nikah ve Evlendirme Salonu’nda düzenlenen yemekli gecede bir araya geldi. Yoğun ilginin görüldüğü gecede Malatyalı sanatçılar da yer aldı.

Küçükçekmece Malatyalılar Derneği Başkanı Halim Bölükbaşı, gecede yaptığı konuşmasına, kendilerine katkıda bulunan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a teşekkür ederek başladı. Amaçlarının, bölgede ikamet eden Malatyalı hemşehrilerin birlik ve beraberliğini sağlamak olduğunu söyledi. Derneklerinin siyaset üstü olduğunu belirten Başkan Bölükbaşı, şöyle devam etti:

“Derneğimiz, kendi örf ve adetlerimizi yansıtmaya ve yeni kuşaklara taşımaya, bunu yaparken de kentlilik ve kent bilincinin de üstüne motive olan Sivil Toplum Kuruluşu’dur. Küçükçekmece’de yaşayan biz Malatyalılar, bu derneği geçen yıl kurduk ve önümüze bir takım hedefler koyduk. İtiraf etmem gerekiyor ki, geçen yıl bu hedefleri koyarken çıtayı biraz yüksek tutmuşuz, atlayamadık. Sebep derseniz mazaret uydurmak kadar kolay bir şey yok. İster küresel kriz deyin, ister ülkedeki ekonomik sıkıntılar, biraz da Malatyalılık erozyonu deyin. Bunu gerçekleştirmek  yönetimde taze kana ve sizlere bağlı. Derneğimiz hergün açık ve sizlerin katkılarını beklemekte.” 

MALATYANIN PLAKASI

Malatyalıların hiçbir zaman utanılacak bir yanı olmadığını belirten Bölükbaşı, “Kafamız hep dik ve alnımız açıktır. Herkes kendi işinde başarılıdır. Burada Malatyalılar olarak hangi kapıyı çalarsak o kapılar bizlere açıktır, hiç kapalı olmamıştır. Bu da plakamızdan bellidir. Dört dörtlük bir plakamız var yani Malatyalılar dört dörtlük insanlardır” diye konuştu. Başkan Bölükbaşı, Malatya’nın tarihte çok değerli kahramanlar yetiştirdiğini ve düşman ayağının basmadığı ender yerlerden biri olduğunu sözlerine ekledi. 
 

ELELE VERMELİYİZ

Küçükçekmece Belediye Başkanı  Aziz Yeniay da, Malatyalı olduğunu ve 19 yaşına kadar Malatya’da yaşadığını hatırlattı. Malatyalılığın özel bir duygu olduğunu vurgulayan Yeniay, konuşmasına şöyle devam etti:

“Değerlerimizin erozyona uğramaması için çalışmalıyız. Yapılan bilimsel bir çalışmada insanlar karakterlerinin ancak yüzde 30’una sahip çıkabiliyor. Soyumuza güvenip yatarsak elimizdeki yüzde 70’lik değerimizi kaybedebiliriz. Bu nedenle başta gençlerimize sahip çıkmalıyız ve elele verip memleketimize, yaşadığımız ilçeye katkı sunmalıyız.”

Aziz Yeniay, Küçükçekmece’deki Malatyalılar derneği’nin iyi niyet ve büyük hedeflerle yola çıktığını ancak bu planların 10 kişiyle 20 kişiyle gerçekleşmesinin mümkün olmadığını söyledi. Başkan Aziz Yeniay, söz konusu derneğe bütün Malatyalıların sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Gecede, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Turan Koçer, Enver Şengül ve Halil Ortaç’ın yanı sıra bazı bürokrat, işadamı ve sanatçılar da katıldı.  

********************************************************** 

MALATYALILAR ÜZERİNE

Müslüm Aktürk 
 

Mesleğim gereği  çok il gezdim. Gezdiğim illerde de, yine mesleğimiz gereği çok sayıda ve çeşitli insanlarla tanıştım. Kimi zaman siyasetçisi, kimi zaman valisi, kimi zaman esnafı, kimi zaman doktoru, kimi zaman da çöpçüsü ile sohbet etme imkanlarımız oldu. Dolayısıyla bulunduğum şehirlerin “gen”leriyle ilgili bir yerde anket çalışması da yapmış olduk… 

Anadolu Ajansı  Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nde muhabir olarak çalışırken, bize bağlı şehirlerden olan Malatya’ya sık sık giderdim. 1985-1990 yılları arasında, Malatyaspor’un birinci ligde olduğu (forması o zamanlar sarı-siyahtı) dönemde iki haftada bir Malatya’ya gitmemiz gerekiyordu. Her gidişimizde de en az bir gece kalırdık. Sadece Malatyaspor için değil rahmetli Turgut Özal’ın gezilerini izlemek için de Malatya’da gitmek durumundaydık. İşte bu gidip gelmeler sırasında çok sayıda Malatyalı tanıdıklarımız oldu. Hani, her yerin iyisi de kötüsü de vardır ya, işte Malatya’daki iyilerin oranının bir çok ilden çok daha fazla olduğunu o gezilerimiz sırasında test ettik. Tanıştığımız insanları listelediğimde iyi insanların sayısının hayli fazla olduğunu gördüm ve görmeye de devam ediyorum… 

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı, Malatyalıların Küçükçekmece’deki gecesine katıldım. Çok büyük bir yerde organize edilmesine rağmen katılım iyi sayılırdı. Ancak Dernek Başkanı Halim Bölükbaşı’nın, “Hedefleri koyarken çıtayı yüksek tutmuşuz, atlayamadık” itirafı’nı, doğrusu Malatyalılara yakıştıramadım. Benim bildiğim Malatyalılar, çıtayı her koşulda aşan insanlardır. İnşallah, bu yıl gerçekleşmeyen hedeflere önümüzdeki yıl ulaşılır.  
 

 

Editör: TE Bilisim