Görkemli iftar 

Binbirdirek Sarnıcı’nın tarihi ve büyülü atmosferinde gerçekleşen LASİAD iftar yemeğinde ülkeye katma değer sağlayan firmalar bir araya geldi.

İftar Yemeğine; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, İstanbul Vali Yardımcıları; İbrahim Hayrullah Sun, Ahmet Deniz, Kazım Tekin, Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Hasan Dicle, Ak Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk, Fatih İlçe Emniyet Müdürü İrfan M. Bekaroğulları, Fatih Belediye Başkan Yardımcıları; Adnan Güler, Mehmet Ustaoğlu, İsmail Hakkı Turunç, Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yener Ustabaş, İTHİB Başkanı İsmail Gülle, LASİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyelerinden Ahmet Turan, Hikmet Eraslan, Mehmet Yasuboğa, Kalkan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kalgan ve Genel Müdürü Yusuf Kalgan, Sabra Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Sami Yılmaz, Bloomberg HT Yayın Koordinatörü Ali Çağatay, Konyar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Times Yayın Kurulu Başkanı Maksut Konyar, LASİAD Eski Yönetim Kurulu ve çok sayıda davetli katıldı.

Yoğun katılımın olduğu geceye ışıklı sema gösterisi ve tasavvuf müziği damga vurdu.

“Artık Laleli’nin de Dünyada Ses Getirecek Bir Festivali Var”

İftar yemeğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren LASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca, “Bölgesel sivil toplum kuruluşu olarak gerek ülkemize gerekse de dünyamıza LASİAD olarak elimizi uzattık, uzatmaya da devam edeceğiz.

LASİAD olarak sosyal projelere duyarlılık ilkesi ile bildiğiniz gibi geçen yıl dünyanın en büyük açlığı ile karşı karşıya kalan Somali için Kızılay’a 300 Bin TL yardımda bulunduk. Van Depremi’nde evsiz kalan depremzedelerimiz için 100 prefabrik konut yaptırarak, LASİAD Mahallesi adını verdik. Laleli’ye yeni bir ivme kazandırdık ve ses getiren bir festivalin ilkini gerçekleştirdik.

Festivali geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz ve her sene aynı ayda olmak kaydıyla yapacağız. Lasiad, Lale Artık Laleli’nin de dünyada ses getirecek bir festivali var. Gerek bölgemiz, gerekse ilçemiz gelecekte bugünlerden daha parlak, daha mutlu ve daha umutlu günler görecek” dedi.

“Siz Çalışıyorsunuz Bizler de Övünüyoruz”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ise konuşmasında Laleli ve LASİAD’a ilişkin değerlendirmelerde bulunarak “Birçok dernek ile çalışmalarımız oldu ancak, LASİAD ile birlikte yaptığımız çalışmalardan daha keyif aldım.

Laleli esnafı Laleli’yi marka yapan, çözüm üreten, kendi işini kendi gören nadir iş gruplarından bir tanesi. Sizlerin desteği ve gayreti ile bizler Türkiye’de çok güzel şeyler yapabiliyoruz. 36 Milyar Dolar ile ihracatı açtık ve yine sizlerin gayreti ve çalışmaları ile 140 milyar dolara kadar çıktık. Bu eser sizlerin. Siz çalışıyorsunuz bizler de övünüyoruz” dedi. 

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim