Biz İşimiz olan Gazeteciliği Yapıyoruz

Ataköy ‘da yaşayanlar  başta olmak üzere bir çok okurumuz,takipçimiz ve izleyicimiz halka açık olması gereken sahillerin rant uğruna pazarlandığını ifade etti.Okurlarımızın sesine kulak verdik. Serzenişlerini sayfalarımıza taşıdık ve taşıyacağız.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Ataköy sakinleri ulusal medyanın büyük kurum ve kuruluşlardan reklam aldığı veya başka ilişkileri olduğundan dolayı seslerine kulaklarını tıkadıklarını iddia ederek yerel bir yayın kurumu  olarak seslerine kulak vermemizi istediler.Biz de yapılan projenin çevre,doğa,ve kent  yapısına uygun olmadığına uzman görüşü aldıktan sonra haberlerimizi yaptık.

Haksız rekabet ve Şantaj yapıyormuşuz…

Kuzu Group’un PR.firma yetkilisi Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği şikayet dilekçesinde yaptığımız haberleri eleştirerek reklam alsaydık yapmayacağımızı iddia etmiş. Halbuki  haber ayrı bir iş reklam çalışması ayrı bir iş. Kaldı ki biz kesinlikle bu firma ve projeden reklam ve ilan da istemedik.

Eylül  2009 İstanbul Sel felaketinden sonra Dere Yataklarında,Yol kenarlarında ve sahillerde halkın mal ve can güvenliğini tehlikeye atan binalar’a karşı hep haber yaptık ve yapacağız

Kuzu Gruop’un Avukatı’da ayrı bir suç duyurusunda bulunarak yaptığımız haberde haksız rekabet yaptığımızı iddia etmiş.  Suç duyurusunda  haberimizde İstanbul Mimarlar odası genel sekreterinin ileri sürdüğü burasının alt zemini  çok uygun değil. Sahiller satılamaz .Burası konut bölgesi değil.Burada tapu alanlar vergi mükellefi olacak gibi bilimsel açıklamalarına rağmen yazılan haberin gerçeği yansıtmadığını iddia etmek için ya çok saf olmak gerekir yada olayı saptırma amaçlı yapıldığı ilk bakışta görülecektir.

Kuzu Group’un kendi Avukatı İstanbul’un Kibir Kuleleri I çalışmamız ile diğer projeleri de eleştirdiğimizi söyleyerek sadece Kuzu Group’un Sea Pearl projesine karşı kasıtlı bir tavrımızın olmadığını da kendisi de ifade ediyor

İstanbul’un KİBİR kuleleri ile ele aldığımız bütün projeler son yıllarda varlıklı firmaların bas parayı al imarı tarzında yaptığı görülecektir. Bir çoğunun ortak özelliği de TMSF veya TOKİ marifeti ile arsa temin edildiği görülecektir. Bu projelerin tamamı yasalara ve kanunlara uygun ancak ahlaka ve insafa aykırı olduğunu bir çok şekilde ispat etmek mümkün.

Sea Pearl’ü örnek verecek olursak Milattan sonra 330 yılında İstanbul’u başkent olarak inşa eden Doğu  Roma İmparatorluğu 1453 yılına kadar geçen 1.123 yılda bu sahili halka kapatmamış.

Osmanlı Padişahı Sultan Mehmet 1453 de İstanbul'u feht edip 1923’e kadar torunları tarafından tam 470 yıl bu sahili halka kapatmamıştı.

Mustafa Kemal Atatürk 1923 de Cumhuriyeti kurudğu zaman ve ondan sonra 2002 ye kadar geçen 80 yıllık sürede Türkiye Cumhuriyeti yokluk yıllarında bile bu sahili satıp halka kapatmayı düşünmemiş ama son yıllarda sadece rant odaklı düşünülerek imara açılan Ataköy sahilindeki binaların AHLAKİ,DOĞRU VE ADİL BİR yapı olduğu söylenebilir mi ? Şirketin buraya yaptığı proje baştan sonra hatalarla dolu iken bizim yaptığımız haber ile kendilerini yıprattığımızı ileri sürmesi doğru değil. Kuzu Group bu projeyi buraya yaparak kendi kendisine kötülük yapmıştır.     

Kuzu Gruop Bu Proje ile şöhretini yok edecek

Sorumlu yayıncılık ilkemiz gereği halkın yaşamına tehlike oluşturan Kuzu Gruop’un Sea Pearl Projesi ile alakalı yaptığımız haberler ve söyleşiler haksız rekabet ile alakalı değildir. Dünya da Tusunami,deprem gibi bir çok tabi afeti yaşarken  sahile sıfır denilebilecek bir mekanda konut yapılması sağlıklı ve doğru değildir. İnşaat teknolojisi değişmiş ve bina güvenliği için sorun ve sakınca yoksa bile sahillerle halkın arasına KİBİR kulesi şeklinde rant odaklı bina yapmayı kimse savunamaz

Savcılıkta hakkında suç duyurusunda bulunulan gazeteci yazar Hüseyin Çetiner ne dedi ?

Kuzu Gruop’un Sea Pearl projesi ile alakalı yaptığımız tarafsız bilgilendirirci haberlerden dolayı şirketin PR çalışmasını yapan kişi tamamen varsayımlardan yola çıkarak şahsım ve gazetemizi neşreden şirketimiz hakkında suç duyurusunda bulunmuştur.

Ben Eylül 2009 İstanbul Sel felaketinden bu yana Dere yataklarında,yol kenarlarında ve sahillerde halkın ve diğer canlıların yaşamını tehlikeye atacak inşaat projelerine karşı ciddi çalışmalara imza atıyorum.

Şu an tasih aşamasında olan
“İstanbul’un Kibir Kuleleri” isimli bir kitap da yazdım. Bu eserde halkın göz zevkini bozan, mimarimiz,örfümüz ve medeniyetimize zıt gökdelen tabir edilen ve benim de ismine KİBİR  kulesi dediğim bu yapıların yıkılıp İstanbul’un eski haline gelmesi adına bir takım çalışmalar yapıyorum.

Haklı olduğum sürece de kimse beni halk odaklı bu tür bir çalışma yapmaktan alıkoyamaz. Kuzu Group’un PR sorumlusu beni “Siz bizim kim olduğumuzu bilmiyorsunuz biz DUBAİ’ye 240 tane gazeteci götürmüş firmayız.Siz kim oluyorsunuz da bizim firmamız olan Kuzu Group ile alakalı haber yapıyorsunuz diyerek 15.05.2015  tarihinde telefon ile arayarak beni tehdit ettiği için 21.05.2015 tarihinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığında haklarında suç duyurusunda bulundum.

Kendisi de benim bu işlemimden sonra sadece suç duyurusunda bulunmuş olmak için işlem yapmış.

Özetle Ataköy Sahilinde yapılan Sea Pearl Projesi görme engeli olmayan ve aklı yerinde olan herhangi bir vatandaşa gösterilsin eğer bu proje çevreye,doğaya ve insan haklarına aykırı değil derse haberlerimizi,televizyon çekimlerimizi hemen yayından çekeriz.

Ancak Rant odaklı düşünmeyen herkes yaptığımız haberlerde gündeme getirdiğimiz olumsuzlukların az bile olduğuna hükmedecektir.

Şu an bu proje ile alakalı konularında uzman ulaşım,çevre,denizcilik,su bilimleri ile alakalı söyleyecek sözü olan bir çok bilim adamı ile iletişim içindeyiz.

Yakında Sea Pearl projesinin ne kadar  sakıncalı olduğunu ve bu projeye imza atan herkesin  bir gün yargılanacağını belgeleri ile kamuoyunun gözleri önüne sereceğiz.

Ekonomik gücüne güvenerek siz daha bizi tanımıyorsunuz denilerek özgür basının tehdit edildiği sözleri duymamak adına üzerimize düşeni yapacağız.


Bekleyin...


Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


Editör: TE Bilisim