Esenler Belediyesi, Esenler Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 14 Nisan’dan bu yan düzenlediği programlar programlar çerçevesinde gerçekleştirilen yarışmaların ödül töreni Dörtyol Meydanı’nda gerçekleştirildi. Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Polat ve Ömer Çetinkaya, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert, bazı Belediye Meclis Üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve kalabalık bir vatandaş topluluğun katıldığı ödül töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Orta Okullar Arası Kur’an-ı Kerim Okuma yarışmasında birinci Esenler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Gök’üh Kur’an-ı Kerim okumasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

SURETİMİZ DE SİRETİMİZ DE UYMALI

İlk olarak Esenler Müftüsü Halil Şekerci kürsüye geldi. İslamiyet’in ilk yıllarında Hz. Peygamber’in bütün gayretlerine rağmen Hak dini seçenlerin 40 kişi olduğunu 40’ncı Müslüman’ın Hz. Ömer olduğunu hatırlatarak, “Bugün Allah’a şükür dünyada 1.5 milyar Müslüman var. Artık bugün programlarımızı camilerimizde, salonlarımızda, meydanlarımızda yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmasında Muhammed İkbal ve Hz. Mevla’nın şiirlerinden örnekler vererek Peygamberimizin örnek kişi ve ahlakını dile getiren Şekerci, “Bizim hem suretimiz (görüntümüz), hem de siretimiz (ahlakımız) Peygamberimize benzemeli. Peygamberimiz, insanlara, ailesine, arkadaşlarına, komşularına, çocuklara nasıl davranıyorduysa bir de öyle olmalıyız” dedi.

TÜM OKULLAR AKTİF ŞEKİLDE KATILDI

İkinci konuşmayı , Esenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert yaptı. Sert, bu sene Esenler’deki tüm okulların Kutlu Doğum Haftası kutlamalarında etkin olarak katıldıklarını söyledi ve düzenlenen etkinlikler hakkında özet bilgi verdi. Her okulun kendi içinde Kutlu Doğum Haftası programları düzenlediği gibi ilçe genelinde yapılan yarışmalarla da haftanın coşkusunu artırdıklarını anlattı.

PEYGAMBER OLMADAN “EMİN” OLDU

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da, “Bazı günler vardır ki, sevinci anlatır, bazı günler vardır ki hüznü anlatır. Günler vardır ki rahmet deryası ile buluşturur insanı. O günlerin en güzeli, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) dünyaya teşrifleridir” diye sözlerine başladı.
Peygamberimize daha peygamberlik gelmeden “Muhammedü’l-Emin” sıfatının verildiğini ve kendisini tanıyan herkes tarafından böyle hitap edildiğini söyleyen Göksu, 1443 yıl önce dinimizi şereflendiren Hz. Peygambere ümmet olma şerefini bize bahşeden Cenab-ı Allah’a sonsuz şükürler etmeliyiz” dedi.

İNSANLIK NİYE BUHRAN İÇİNDE?

Dünyanın bir çok coğrafyasında acı ve gözyaşı olduğunu hatırlatan Göksu, “Bu acı ve gözyaşı varsa sebebi nedir biliyor musunuz? Peygamberimizin (s.a.v.); (Benim Ashabım gökteki yıldızlar gibidir. Hangisine uyarsanız hidayete erersiniz) buyurmaktadır. Bugün bu yıldızları unuttuğumuz için insanlık buhran içindedir. Peygamberimizin (s.a.v.); (Kendisi için istediğini, kardeşi için de istemedikçe hakiki Müslüman olamazsınız) tavsiyesini kalbimize yerleştirmedikçe O’na ümmet olamayız” şeklinde konuştu.
Başkan Göksu, Hz. Peygamber’i anmanın da yeterli olmadığını, O’nu anlamak gerektiğini söyledi ve, “Bütün gayretimiz, yeni nesiller O’nu anlasın diye. Bu yarışmalar, bu etkinlikler de onun için. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum, onların hocalarını tebrik ediyorum, ailelerini tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah’ın izni, sizlerin desteği ile hayra motor, şerre firen olmaya devam edeceğiz” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

HERGÜN BİR MUHTEŞEMLİĞİ ÇIKIYOR

Programda son konuşmayı Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal yaptı. Yüksel Ünal da Esenler’de Kutlu Doğum Haftası’nın dolu dolu geçtiğini hatırlatarak, “Bir günümüz bile boş geçmedi” dedi. İnsanlığın en güzel hasletlerinden birisinin güzel ahlak olduğunu söyleyen Ünal, “ Güzel ahlak da Kur’ansız ve Peygambersiz olmaz” diye konuştu. Kur’an-ı Kerim’in başlı başına bir mucize olduğunu söyleyen Ünal, “Günden güne tefsiri genişliyor. Günden güne bir muhteşemliğini keşfediyoruz. Ancak, dünyada maalesef Kur’an’ın bu muhteşemliğinden bihaber 4-5 milyar insan var” dedi. Ünal da yarışmaya katılan tüm öğrencileri, öğretmenlerini ve ailelerini kutladı.

ŞAMPİYONLAR ESERLERİNİ OKUDU

Konuşmaların ardından orta okullar ve liseler ayrı ayrı olmak üzere Esenler’deki okullar arasında düzenlenen, “Ezbere 40 Hadis Okuma Yarışması”, “Naat-ı Şerif Okuma Yarışması”, “Din Kültürü ve Hz. Muhammed’in Hayatı Bilgi Yarışması” ve “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nda dereceye giren öğrenciler bir kez de Dörtyol Meydanı’nı dolduran vatandaşlara okudular. Özellikle Naat-ı Şerif’ler okunurken meydanı dolduran vatandaşların duygulandıkları ve zaman zaman gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİLER

Daha sonra yarışmalarda ilk üçe giren öğrenciler Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu tarafından altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Ödülleri, İlçe Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve diğer protokol üyeleri birlikte verdiler. Ödül törenin ardından tasavvuf müziği sanatçısı Agâh, meydanı dolduranlara güzel bir konser verdi.

İŞTE DERECEYE GİRENLER

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ve okulları ise şöyle:
KUR'AN-I KERİM OKUMA YARIŞMASI - ORTA OKUL - ERKEKLER
İlçe Birincisi: Mehmet Gök Esenler Anadolu İmam Hatip Ortaokulu
İlçe İkincisi: Fethat Avcı Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu
İlçe Üçüncüsü: Abuzer Kanza Yunus Emre Ortaokulu
KUR'AN-I KERİM OKUMA YARIŞMASI - ORTA OKUL - KIZLAR
İlçe Birincisi: Beyzanur Ersan 125. Yıl Ortaokulu
İlçe İkincisi: Elif Karahan Oruçreis Anadolu İmam Hatip Ortaokulu
İlçe Üçüncüsü: Beyzanur Çiçek Menderes Ortaokulu
NAAT OKUMA YARIŞMASI - ORTAOKUL
İlçe Birincisi: Aslı Eylül Aksu
İlçe İkincisi: Yasemin Kuzu Atışalanı Ortaokulu
İlçe Üçüncüsü Beyzanur Çiçek Menderes Ortaokulu
40 HADİS OKUMA YARIŞMASI - ORTAOKUL
İlçe Birincisi Ahmet Gökhan 125. Yıl Ortaokulu
İlçe Birincisi Ceren Ayaz Menderes Ortaokulu
İlçe İkincisi Hamide Ayan Tacirler Eğitimi Vakfı İmam Hatip Ortaokulu
İlçe Üçüncüsü Ebru Aydın Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu
İlçe Üçüncüsü Sümeyye Mutlu Esenler İmam Hatip Ortaokulu
BİLGİ YARIŞMASI - ORTAOKUL
İlçe Birincisi Tacirler Eğitimi Vakfı İmam Hatip Ortaokulu
İlçe ikincisi 125. Yıl Ortaokulu
İlçe Üçüncüsü Hasip Dinçsoy Ortaokulu - Oruçreis Ortaokulu


NAAT OKUMA YARIŞMASI LİSELER


1. Havva Alver Esenler Anadolu İmam Hatip Lisesi
2. Merve Karabulut Amiral Vehbi Ziya Dümer Anadolu Lisesi
3. Fatma Nur İlhan Oruçreis Anadolu İmam Hatip Lisesi
40 HADİS OKUMA YARIŞMASI LİSELER
1. Arife Nur Gür Oruçreis Anadolu İmam Hatip Lisesi
2. Dilara Çeribaş Esenler Anadolu İmam Hatip Lisesi
3. Hakan Coşkun Esenler Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

PEYGAMBER EFENDİMİZE MEKTUP YAZMA YARIŞMASI

1. Şevval Bölükbaşı Özel Devran Koleji
2. Şilan Ata İbrahim Turhan Anadolu Lisesi
3. Merve Karabulut Amiral Vehbi Ziya Dümer Anadolu Lisesi

PEYGAMBER EFENDİMİZE MEKTUP YAZMA YARIŞMASI

1. Elif Karaca İbrahim Turhan Lisesi
2. Recep Şahin Amiral Vehbi Ziya Dümer Anadolu Lisesi
3. Şahin Öztürk Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi

BİLGİ YARIŞMASI

1. Oruçreis Anadolu İmam Hatip Lisesi
2. Özel Devran Koleji
3. Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi
4. Esenler Anadolu İmam Hatip Lisesi
 
Editör: TE Bilisim