14–20 Nisan tarihleri Hz. Muhammed (SAV.)’in doğduğu hafta olarak tüm yurtta anılıyor. Birçok dernek ve kuruluş tarafından düzenlenen etkinliklerle anılan Kutlu Doğum Haftası’nın ilk günü Kağıthane’de düzenlenen programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, ilçe müftülüğü görevlileri, belediye birim müdürleri, STK üye ve yöneticileri ve Kağıthaneliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kuran ı Kerim okundu. Diyanet İşleri Başkanlığı 2014 sinevizyon gösteriminin yapıldığı program Kağıthanelilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Kutlu Doğum Haftası anma töreni için Kağıthane Müftülüğü’ne teşekkür eden Başkan Kılıç, ”Böylesi güzel bir günde, böyle güzel bir kalabalık ile Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’i anmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm samimiyetiniz ile bugün bizlerle bu mutluluğu paylaştığınız için siz değerli komşularımıza çok teşekkür ederiz” dedi.

Konuşmasında samimiyet duygusunun önemine değinen Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer Kutlu Doğum Haftası programı için Kağıthane Müftülüğü’ne ve Kağıthane Belediyesi’ne teşekkür etti.

Samimiyetin önemine değine Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, “Önemli olan salonları doldurmak değil, Peygamberimizin mesajını anlamaktır” diyerek, din ve samimiyet konularında konuştu.

İlçe liseler arası hadis yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edildiği program çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.
Kağıthane Müftülüğü’nün “Kutlu Doğum Haftası Çadırı” hafta süresince Kağıthane meydanında açık kalacak.

 
Editör: TE Bilisim