Kuş Evleri

Zeytinburnu Belediyesi Kuş Evleri ismi ile çok güzel ve kaliteli bir kitap bastırdı.Belediye başkanı Murat Aydın'ın Özel Kalem Müdürü  Bünyamin Korkmaz bu kitaptan Malatya Belediye başkanı Ahmet Çakır'a bir tane hediye ediyor.

Başkan Çakır'da benden çok 20 Yıldır Kuş evleri yapan Kenan Durgun'un bu kitaba daha çok ihtiyacı var diyerek ona hediye etmek istiyor. Bünyamin Korkmaz''da Malatya haber.com dan Durgun'un kuş evleri yaptığını görünce ona da bir kitap hediye ediyor.

Gazetemiz İmtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner 20 yıldır satışta olan Malatya kitabının da yazarı olması nedeni ile Büyamin Korkmaz yaşanan serüveni anlatınca olay haber merkezimizieiletiidi.Yaptığımız detaylı araştırmada olayın kahramanaı Kenan Durgun amca dahil bir çok kişi ile görüşek bu haber ortaya çıktı.

Kenan Durgun neler diyor ?

Yirmi yıldır kuş vuvası imalatı yapıp uygun yerlere asarak kuş alemine karşı vazifesini yaptığını söyleyen Kenan durgun Gazetemize şunları söyledi. 

"Ben çok yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim.Eskiden evlerimiz kerpiç (topraktan yapılan ev)ten yapılırdı.Kuşlar da dam tabir ettğimiz evin üst tarafında duvar kenarlarında çıkıntı olan direklerin üst taraflarına vuvalarını yapardı. Bir gün Allah bana 7 bin metre karelik bir bahöenin içinde güzel bir villa nasip etti.Allah'ın bana karşı olan bu lütfuna nasıl teşekkür ederim diye düşünürken beton binalara ve artık kalmadığı için ağaçlara vuva yapma şansı olmayan kuşlar için ev yapayım dedim.Tam yirmi yıl önce ilk kuş evimi yapıp villamın bahçesine asınca kuşların bu yuvayı doldurduklarını görünce  çok mutlu oldum ve bu alışkanlığımı artırarak devam ettirdim.Bugün yaptığım kuş evi sayısı 500'ü çoktan aştı diyerek duygularını bizimle paylaşan Kenan Durgun amca isterseniz sizde kuş evi göndereyim demeyi ihmal etmedi.

Malatya'da Zeytinburnu'na Kuş Evi Hediyesi

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat  Aydın'ın Özel Kalem Müdürü Bünyamin Korkmaz bir haber sitesinde Malatya'lı Kenan Durgun'un kuş evi yapıp hayır amaçlı uyguun yerlere astırdığını görünce heöen bir araşrırmaya girip Kenan Durgun ile irtibat kuruyor.Belediye'nin bastırdığı kitaptan bir tane hediye gönderiyor. Kenan Amca bu jest'e karşılık el emeği göz nuru ile yaptığı üç tane kuş evini Bünyamin Korkmaz'a gönderiyor. Kokrmaz'da bu evlerden birisi Belediyenin yanındaki kültür merkezi önündeki ağaca diğer ikisini de Merkezefendi parkını astırıyor.

İstanbul Times ailesi olarak bu nazik ve düşünceli davranışlarındna dolayı hem Kenan Durgun'a hem de bu haberi yapmamıza ön ayak olan Bünyamin Korkmaz'a teşekkür ederiz.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim