Parti kurma çalışmalarını sürdüren Mustafa Sarıgül, liderliğini yaptığı Türkiye Değişim Hareketi’nin Batman il merkezinin açılışında bölgeye yönelik çarpıcı mesajlar verdi. 

Batman’da binlerce kişilik coşkulu bir kalabalığa hitap eden Sarıgül, Güneydoğu’daki sorunların ekonomik olduğunu belirterek, “İnsanımız yoksul ve aç. Buraya savaş uçakları değil, yatırım uçakları gelmeli. Herkes kendi dilini, kültürünü özgürce yaşamalı. Diyarbakır cezaevi müze olmalı. Silahların yerini barış ortamı almalı” dedi. 

Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül, Ocak ayında kurulacak olan partisinin il merkezini açmak için geldiği Batman havaalanında binlerce kişilik coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Sarıgül’ü taşıyan otobüs, kendisini karşılamak için gelen araçların oluşturduğu konvoy yoğunluğu nedeniyle şehir merkezine 1,5 saatte ulaşabildi. TDH Batman il merkezi önünde toplanan kalabalığa seslenen Sarıgül, konuşmasında bölgeye yönelik çarpıcı mesajlar verdi. Ülkemizdeki en önemli sorunun işsizlik ve yoksulluk olduğunu söyleyen Sarıgül, “1 milyon üniversite mezunu iş arıyor. 15 milyon insanımız yoksul ve aç. 250 bin çocuğumuz sokakta. Soruyorum: Bu insanlar özgür olabilir mi?” diye konuştu. 

Konuşması sık sık “Başbakan Sarıgül”, “Çare Sarıgül” sloganları ile kesilen Mustafa Sarıgül, “Türkiye 40 derece ateşle yanıyor; ama merak etmeyin ilaç da, çare de var” dedi. TDH’nin ilk seçimde Ak Parti’den iktidarı almayı hedeflediğini vurgulayan Sarıgül, konuşmasında şunları söyledi: “Bugün ülkemizde ekonomi darda, işsizlil had safhada. Sosyal barış zedelenmiş, huzur bozulmuş. Toplumda güven bunalımı var. Kurumlararası ilişkiler sertleşmiş, liderler birbiriyle kavgalı. Bugünki siyaset ülkemizi esenliğe çıkaramaz. Türkiye’nin geleceği için tek çare, Türkiye Değişim Hareketi’dir. Çünkü bizim ötekimiz yoktur. Batman da bizim, Edirne de. İşi, aşı, özgürlüğü ve mutluluğu tüm yurttaşlarımızla buluşturacağız. Buradan açıkça söylüyorum: Herkes dilini, kültürünü, inancını özgürce yaşamalıdır. Okullarda Kürtçe seçmelid ers olmalıdır. Özel televizyon yayını serbest bıtakılmalıdır. Köylere geri dönüş teşvik edilmelidir. Diyarbakır cezaevi müze olmalıdır. Güneydoğu’ya savaş uçakları değil, yatırım ve turizm uçakları gelmelidir. Suriye il sınırları açıldı, diğer komşularımız ile de sınırlar açılmalıdır. Biz tüm bunları başarmak ve gündemi değiştirmek için Ankara’ya gidiyoruz. Artık masum çocuklar beşikten düşmesin. Analar ağlamasın, silahlar sussun. Bunalrı başarmak için iktidarı Ak Parti’den alacağız”. 

Mustafa Sarıgül, konuşmasının ardından TDH Batman il binasının açılışını yaptı.

Editör: TE Bilisim