Kütüphanenin açılışına Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, hayırsever Gülten- İbrahim Özaydın çifti, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

‘DAHA ÇOK OKUMALIYIZ’


Açılışta yaptığı konuşmada Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, okuma oranının azlığına dikkat çekerek, ‘İlk emri oku olan kutsal kitabın mensupları olarak az okuyan bir millet olmanın ezikliğini yaşıyoruz. Kişinin konuşması, tavrı ve ufkuyla ilgili fikrimiz; ne kadar kitap okuduğuna dair ipuçları veriyor. İş yaşamı ve hayatın getirdiği farklı branşlardaki çalışmalar kitapla aramıza mesafe sokuyor. Şimdilerde bir belediye başkanı olarak diyorum ki, keşke lise yıllarımda daha fazla kitap okusaydım. Konfüçyüs der ki karanlığa küfredeceğine, bir mum yakmaya çalış. Kütüphanelerin sayısını artırarak, bu yolda bölgemizde bir mum yakılması için elimizden geleni yapacağız. Kütüphanenin kurulmasında büyük katkıları olan hayırsever ’ İbrahim- Gülten Özaydın çiftine de sonsuz teşekkür ederim.’ diye konuştu.

‘KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINI KAZANMAMIZ GEREKİYOR’


‘Kendinizi ekran başından soyutlayın. Analitik düşünebilen, anladığını uygulayan, geleceğini planlayan yetişkinler olmanız için kitap okumanız gerekiyor.’ sözleriyle öğrencilere seslenen Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya’da okul salonlarının ve sınıflarının halkın birebir hizmetine açılmasının kendileri için bir borç olduğunu belirterek kütüphanenin açılışında emeği geçenlere teşekkür etti.

Şiir dinletisi ve protokol konuşmalarının ardından kütüphane açılışı gerçekleştirildi. Emeği geçenlere teşekkür eden Okul Müdürü Ertuğrul Özkaya, protokol üyelerine kütüphaneyi gezdirerek, bilgi verdi. 
Editör: TE Bilisim