KÜÇÜKÇEKMECE’DE 2 SAHİPSİZ PİTBULL BULUNDU 

Küçükçekmece’de sahipsiz pitbull cinsi bir köpek fark eden vatandaşlar Küçükçekmece Belediyesi’ne ihbar telefonları açtılar. Sahipsiz köpek, Küçükçekmece Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından kısırlaştırmak ve aşılanmak üzere gözlem altına alındı. 

Sabah saatlerinde Küçükçekmece Cennet Mahallesi’nde boş bir arsada çocukların Pitbull cinsi bir köpekle oynadığını gören vatandaşların ihbarları, Küçükçekmece Belediyesini harekete geçirdi. Küçükçekmece Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri olay yerine geldiklerinde tasması olmayan köpeği, Küçükçekmece Belediyesi Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürmek üzere gözlem altına aldı. Öğlen saatlerinde ise yine Küçükçekmece Belediyesi sınırları içerisinde bir sahipsiz köpek daha bulundu. 

“Sahipli hayvanlara müdahale yetkimiz yok” 

Konu ile ilgili olarak görüşlerini aktaran Küçükçekmece Belediyesi Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilisi Veteriner Hekim Pervin Erdik “Son dönemde tehlikeli sınıfında yer alan köpeklerle ilgili bir çok ihbar alıyoruz. Aslında köpekler tehlikeli ve saldırgan değildir ama bunları yetiştiren insanlar köpekleri kapalı ortamda tutarak, çeşitli şekillerde şiddet uygulayarak saldırganlaşmasına neden oluyor. Ayrıca bu tür köpeklerin çok güçlü çene yapıları nedeniyle köpek dövüşlerinde kullanıldığını da biliyoruz. Bu son yasa çıkmadan önce de biz zaten sokakta başıboş dolaşan ya da bir saldırı vakasına karışmış bu tarz köpekleri topluyorduk. Mesela merkezimizdeki bir Pitbull cinsi melez köpek, civcivleri öldürdüğü için burada gözetimimiz altında, sahibi mahkemelik olduğu için mahkeme sonuçlanana kadar bizim gözetimimizde. Bu özel durumlar dışında Çevre ve Tarım Bakanlığı’ndan onay gelmediği için sahipli hayvanlara müdahale edemiyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sokak hayvanları ve sahipli hayvanlarla ilgili uygulamaların farklı olduğuna dikkat çekilmişti” dedi.  

Küçükçekmece Belediyesi Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bir barınak olmadığını söyleyen Veteriner Hekim Pervin Erdek “Burada sokaktaki sahipsiz hayvanlar kısırlaştırılıyor ve aşılanıyor. Kısa bir rehabilitasyon sürecinden sonra tekrar serbest bırakılıyor. Fakat tehlikeli kabul edilen ya da bir saldırıya karışan köpekler gözetim altında tutuluyor, yaşamlarını burada sürdürüyorlar. İnsanların ve hayvanların bir arada sağlıklı bir şekilde yaşamaları için çalışıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim