Tüm dünyada havayollarının taşıdığı yolcu sayısı düşerken bu yılın ilk 6 ayında Türk Hava Yolları (THY) geçen yıl aynı döneme göre kapasitesini yüzde 17 artırarak yüzde 10 daha fazla yolcu taşıdı. Krizi önceden ön gördüklerini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, “Kriz, o anda alınacak önlemlerle yönetilmez. Biz 2023’e kadar tüm planımızı yaptık. Krizden kârlı çıkararak, pazarımızı artıracağız” dedi.

Cnn Türk’te yayınlanan Piyasa Analizi Programı’na katılan Karlıtekin, hedeflerinin dışardan daha fazla yolcu almak olduğunu belirterek, “Dıştan dışa yani transit yolcu sayımızı toplamda yüzde 6’dan yüzde 22’ye çıkardık. Dublin’deki bir iş adamı İstanbul üzerinden Singapur’a gidiyor. Çin’deki işçi Cezayir’deki şantiyesine bizimle aktarma yaparak uçuyor. Yolcu profilimiz değişti. Yüksek gelir elde ettiğimiz business class yolcu sayısını iki kat artırdık” dedi.  

Toronto’ya sefer  

Bu arada, THY Kanada’nın Toronto şehrine doğrudan ilk seferi, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla bugün yapılacak. Toronto ile yurt dışındaki 117’nci uçuş noktasını oluşturan THY’nin Toronto seferleri, Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi olmak üzere haftada 3 gün gerçekleştirilecek.  

Rötarlara önlem alıyoruz  

YAŞANILAN rötarları Atatürk Havalimanı’nın artık her saatinde yüksek trafik olmasına bağlayan Candan Karlıtekin, “Alınacak ilave tedbirlerle rötarlar azaltılabilir. Yeni hava trafik kontrol sistemi, pist uzatması, yeni park sahaları gibi yatırımlarla kapasite yüzde 25 artırılabilir. Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile görüşmelerimiz sürüyor” dedi.  

Editör: TE Bilisim