İstanbul polisi hafta sonu düzenlediği operasyonlarda 10 milyon TL değerinde 1 milyon korsan kitaba el koydu. Kaçak kitapların taşındığı 20 kamyonet ve kamyon İstanbul Emniyeti'nde park edilince adım atacak yer kalmadı.

Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 Ekim Cumartesi ve 18 Ekim Pazar günü korsan kitaba yönelik İstanbul genelinde operasyonlar düzenledi. Başta Zeytinburnu ve Gaziosmanpaşa olmak üzere tespit edilen matbaa görünümündeki yerlere akşam saatlerinde baskın yapıldı. Baskınlar sonunda iki gün içinde 1 milyona yakın korsan kitap ele geçirildi.

Bu kitapların arasında KPPS hazırlık, tıp fakültesi ders kitapları, Osmanlıca-Türkçe sözlükler, İngilizce dil eğitimi ve ünlü yazarların yeni eserleri gibi gibi kitaplar bulunuyor. Kitapların piyasa değerinin 10 milyon TL'yi bulduğu belirtildi.

Korsan kitaplar kiralanan kamyonet ve kamyonlarla Adnan Menderes Bulvarı'ndaki (Vatan Caddesi) İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne taşındı. Emniyetin bahçesind park edilen korsan kitap yüklü 20 kamyonet ve kamyon yüzünden adım atacak yer kalmadı.

Editör: TE Bilisim