44 kişiye mezar olan Bilge Köyü katliamında korkunç bir iddia ortaya atıldı.
Duruşmada ifade verenlerden biri de katliamda ölen eski Muhtar Cemil Çelebi’nin amca oğulları Osman Çelebi ve Abdurrahman Çelebi’ydi. İki tanık Mehmet Çelebi’nin 1994 yılında katliamda PKK ile işbirliği yaptığını ve deşifre olduğu için bu katliamı yaptığını söyledi.

NAMUS OLSAYDI EŞİNİ DE ÖLDÜRÜRDÜ

Vatan'ın haberine göre Osman Çelebi ifadesinde neler söylediğini şu şekilde açıkladı: “Bu olay namus cinayeti olamaz. Namus olayı olsaydı önce eşi Fersi Çelebi’yi öldürürdü. Ancak Fersi Çelebi çok rahat ve hala ailesinin yanında. Mehmet Çelebi yalan söylüyor. 1994 yılında babam Abdullah, annem Melez ve yakınlarımız Şeyhmus, İbrahim, Güler, Kadriye Çelebi PKK tarafından öldürüldü. Bu katliamın içinde Mehmet Çelebi de vardı. Son zamanlarda Cemil, Abdulkadir ve Ali Çelebi olayda onun da olduğunu anlamışlardı. Mehmet çok korkuyordu bu yüzden. Sonra namus cinayeti adı altında en yakınındakilerle bu katliamı yaptı. Diğer yandan kesinlikle 3 kişi değillerdi. Zaten otopsi raporları ve balistik raporlarıyla bu kanıtlandı.”

ŞIH MEHMET 'YARALILARA YARDIM ETTİM' DEMİŞTİ

Şıh Mehmet lakaplı Mehmet Çelebi, Mardin Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği ilk ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, köyü teröristlerin bastığını, olay sonrası kendilerinin katliam evine giderek yaralılara yardım ettiğini ileri sürmüştü. Ancak Mehmet Çelebi, dün hakim karşısında olayın namus cinayeti olduğunu söyledi.

1994 YILINDA AYNI AİLEDEN 6 KİŞİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

1994 yılında Şubat ayında, 4 Mayıs 2009 tarihinde öldürülen şahıslarla aynı aileden 6 kişi bir saldırı sonucu öldürüldü. Olayı PKK’nın gerçekleştirdiği açıklandı. Geçen süre zarfında ise katillere ulaşılamadı.

Editör: TE Bilisim