Parfüm seçerken cilt tipi büyük bir önem taşıyor. Ciltteki asit ve yağ miktarı bir kokunun o kişide nasıl şekilleneceğinin de göstergesi aslında. Bir kokunun herkeste aynı etkiyi yaratmamasının asıl sebebi de bu. Bir başkasında çok sevdiğiniz bir koku ne yazık ki sizin üzerinizde aynı güzellikte durmayabilir.

Parfüm seçerken dikkat etmeniz gereken bir başka husus ise parfümü seçtiğiniz mevsim. Kış aylarında çok daha belirgin kokular sizin için uygunken yaz aylarında çok daha fazla terlemeye müsait olan cildiniz için çok daha hafif kokular seçmeniz faydalı olacaktır.

Parfüm kullanımında dikkat edilmeyen bir başka husus ise parfümün kıyafetlere sıkılması. Deodorantlar kıyafetlerin üzerlerine sıkılırken parfümden istenilen verimi almak için mutlaka tenin üzerine sıkmak gerekiyor. Çok daha kalıcı bir sonuç için parfüm mutlaka teninizle buluşmalı. Hemen hepimizin yaptığı yanlışlardan biri de parfüm banyosu yapmamız. Elbette kokumuz bizden önce gideceğimiz yere ulaşsın hatta biz gitsek bile kokumuz orada kalsın istiyoruz ama parfümü bol miktarda sıkmak ne yazık ki bu etkiden uzaklaştırıyor. Aksine kötü bir koku meydana gelmesine neden oluyor. Bu sebeple makul ölçülerde parfüm sıkarak hem muhteşem bir kokuya hem de akıllarda kalmaya hazır olabilirsiniz.

Nabız bölgesine sıkacağınız bir iki fıs parfüm ile gün boyu muhteşem bir kokuya sahip olabilirsiniz. Özellikle konu erkek parfümü olduğunda bu seçim daha da bir özenli gerçekleştiriliyor. Kadınların parfüm kokusunda duyarlı olduğunu bilen bakımlı erkekler son dönemlerde büyük bir beğeni kazanan Yves Rocher erkek parfümü ile kokularını ele veriyorlar. Kokuları kadar şişeleri ile dikkat çeken Yves Rocher erkek parfümleri ile artık siz de hafızalarda iz bırakmaya hazırsınız.

Editör: TE Bilisim