Kış aylarında bir diğer sorun ise havanın soğukluğundan dolayı pek spor yapılamaması veya yediklerimizi enerjiye çevirmekte rahat davranıp bunların vücutta yağ oluşmasına neden olma,Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için kış aylarında bir dizi tedbir almamız gerekmektedir.Alacağımız bu tedbirler kışın hastalıklara karşı vücudumuzu daha bir güçlü kılacağı gibi fazla kiloları'da yaza bırakmadan normal seviyelere getirmemize yardımcı olacaktır.Peki ne tür önlemler almalıyız kış ayı için ?

Çok sık karşılaşılan ve oldukça bulaşıcı olan Grip gibi, virüsle bulaşan hastalıklara yakalanmamak için en önemli olan şey bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz gerekmektedir.Kışın daha çok tüketilen C vitamini yönünden zengin meyveler tüketmemiz vücudumuzun direncini artırıp bağışıklık sistemimizi dahada güçlü kılacaktır.Buda bizlerin daha az hastalanmasına ve virüslerle daha güçlü bir şekilde baş etmeyi gerektirecektir.Kış aylarında meyve tüketmek hemen vücut direncini artıracağı gibi fazla kilo almanında yerine geçecektir.

Düzenli spor yapmak vücudun zihinde olmasının yanı sıra fazla kalorileride yakmanın önemli bir yoludur.Kış aylarında havaların soğumasından dolayı bazen spor yapmak oldukça zor olabilir,mesela dışarıda yürünemeyecek veya spor yapılamayacak bir soğukluk veya diğer durumlar var ise sporu aksatmanın yerine evde yapacağınız hareketlerle vücudunuzun dirençte kalmasını ve fazla kilo almayı önleyebilirsiniz.Bu egzersiz hareketler her sabah veya her akşam yapabileceğiniz gibi size uygun herhangi bir zamanda da uygulayabilirsiniz.

Kış aylarında kışa has meyve ve sebzeleri tüketmek çok önemlidir,Adeta bu meyve ve sebzeler sizin için bir savunma mekanizması gibi çalışacaklardır, vitaminden bol,minarelerden zengin bu meyveler sizin her türlü olumsuzluklara karşı güçlü kılacaktır.Kış aylarında yapılan diğer bir yanlış ise içeri kapanık kalma yani ev dışına çok daha az çıkma yad kapalı alanlarda fazla kalma, Bunu unutmamalısınız ki kışın çok sık rastlanan grip gibi virüslerle bulaşan hastalıklar en çok kapalı alanlardan bulaşmaktadır.Dışarıda alacağınız temiz bir oksijen vücudunuz için adeta bir enerji kaynağına dönüşecek ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Anlattığımız bu tavsiyelere ek kısaca Kış ayları için sizlere önerilerimiz şunlardır ;
Çok sık meyve tüketiniz,özellikle C vitamini yönünden zengin meyveler veya sebzeler tüketip vücudunuzun daha dirençli olmasını sağlayabilirsiniz.

Spor yapıyorsanız devam edin asla bırakmayınız,eğer spor yapmıyorsanız spor yapmaya başlayıp bu uzun kış aylarında vücudunuzdaki gereksiz yağlardan kurtulmalısınız.

Düzenli yürüyüş yapınız,özellikle oksijen seviyesi yüksek olan ormanlar gibi yeşil alanlarda yürümek sizi her açıdan güçlü ve canlı kılacaktır.

Virüslerle bulaşan bulaşıcı hastalıklarda antibiyotik kullanımından kaçınınız,Doktorunuz size reçete etmedikçe antibiyotik kullanmayınız,çünkü gereksiz antibiyotik kullanmanız hastalıklara karşı sizi savunmasız kılacaktır.

İnsanlar'la tokalaşırken,öpüşürken daha dikkatli olunuz çünkü enfeksiyonla bulaşan bu hastalıklar bu aylarda bu yollarla daha çok yayılmaktadır. 
Editör: TE Bilisim