İstanbul'da bir hafta önce kaybolan iki küçük kız İzmir'de bulundu. 13-14 yaşlarındaki iki arkadaş MSN'de tanıştıkları erkek arkadaşının evinde kaldıkları ortaya çıktı.

İNTERNETTEN TANIŞTIKLARI GENÇLE KAÇMIŞLAR

Buca Asayiş ekipleri tarafından yolda yürürken şüphe üzerinde durdurulan 13 yaşındaki Büşra Ertav ve 14 yaşındaki Cansu Bal'ın internet üzerinden tanıştıkları arkadaşları için İzmir'e geldikleri ve onların evinde kaldıkları öğrenildi. İki kız çocuğu Buca Çocuk Şubesi'ne götürülürken, yanlarındaki erkek arkadaşları, ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.

Buca Fırat Mahallesi 289 sokak üzerinde bölgesinde devriye gezen asayiş ekipleri, 2 küçük kız ve yanlarındaki 3 erkeğin durumundan şüphelenerek durdurdu.

Buca Asayiş ekipleri tarafından yapılan kimlik kontrolleri sonrası yaşları küçük olan iki kızın İstanbul'da aranan kızlar olduğu ortaya çıkınca durum telsizle merkeze bildirildi.

Kızların yanlarında bulunan G.T. ve M.A.E, ile Ö.Ç isimli üç kişi ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı. Çocuk Bürosu'na götürülen küçük kızların, evden kaçtıktan sonra birkaç gün İstanbul'da Elif isimli arkadaşlarında kaldıkları ve dün İzmir'e geldiklerini belirttikleri öğrenildi.

Yanlarındaki kişilerle daha önceden internet üzerinden MSN'de 1.5 yıl önce kadar tanıştıklarını belirten kızlar, 17 yaşındaki Ö.Ç. isimli kişinin evinde kaldıklarını ifade etti Buca Çocuk Şubesi'nde işlemleri tamamlanan iki küçük kız Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Kızlar ailelerine teslim edilecek

Editör: TE Bilisim