Kavaklı bölgesini ziyaret eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Kavaklı'nın en önemli problemlerinden olan İstanbul Caddesi'nin trafik yoğunluğunun önlenmesi ve Beylikdüzü bölümünde D-100 Karayolu'na alternatif olan 20 metre genişliğinde 2x2 yeni yolun ihalesinin yapıldığını müjdeledi.
Başkan Uzun, yol inşaatına iki ay içerisinde başlanacağını, yaklaşık beş içerisinde de tamamlanacağını söyledi. Yolun Avcılar Ambarlı Kavşağı ile bileştirileceği, Yakuplu-Kavaklı ve Gürpınar'dan sahile paralel olarak Büyükçekmece'ye uzanacağını ifade etti.


İstanbul Times Haber Merkezi

Çalışmanın D-100 Karayolu'ndaki sıkışıklığın önlenmesine katkı sağlayacağını belirten Başkan Uzun, Beylikdüzü'ne giriş için de önemli bir alternatif yol olacağını savundu. Yolun yapılmasıyla Yakuplu, Kavaklı ve Gürpınar'ın merkez bölgelerindeki trafik sıkışıklığı, tırların şehir merkezinden çekilmesine de zemin hazırlayacağını dile getirdi. Başkan Uzun ayrıca yeni yolun, bölgeyi daha da canlanılacağını ifade etti.

Kavaklı İstanbul Caddesi'ndeki esnafları tek tek gezen Başkan Uzun, kahvehanede vatandaşlarla çay içerek sohbet etti, isteklerini dinledi.
Editör: TE Bilisim