Kasaplık yapan Gıyasettin K’nın eşi Aysun K, 3 ay önce eşi tarafından aile içi şiddete maruz kaldığı ve dayak yediği gerekçesiyle, İl Jandarma Komutanlığı Merkez Karakol Komutanlığına suç duyurusunda bulundu.  Şikayet üzerine jandarma tarafından gözaltına alınan Gıyasettin K, çıkarıldığı mahkemece, eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle 3 ay hapis cezasına çarptırıldı ve tutuklanıp Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevine konuldu.

Bir hafta önce cezaevinden tahliye olan Gıyasettin K, 13 Martta 3 engelli çocuk annesi ve 7 aylık hamile olan karısı Aysun K’yı, kendisine ait araca bindirip merkeze bağlı Kılçadır ile Yamaç köyleri arasındaki Sir Deresi bölgesine götürdü. Burada eşinin 2 kulağını ve burnunu kestiği ileri sürülen Gıyasettin K, daha sonra eşini tekrar araca bindirip Genç Devlet Hastanesi kapısına bıraktı. Jandarma tarafından yakalan Gıyasettin K, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

DOĞUM YAPTI

Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım, Bingöl’de kocası Gıyasettin K. tarafından kulağı ve burnu kesilen, aynı zamanda hamile olan Aysun K’ye FÜ Hastanesinde müdahale edildiğini söyledi.

Aysun K’nin hemen ameliyata alındığını ifade eden Yıldırım, "Kesilen iki kulağının kıkırdakları ileride kulak yapılmak üzere kafa derisi içine yerleştirilerek dikildi. Deri altına dikilen kulaklar ikinci bir ameliyatla deri altından çıkarılarak normal kulak olarak işlevini sürdürecek. Kopan burnun ise bize parçası gelmedi. Biz de yine kendi dokularıyla burnu onardık. Genç kadın kulaklarına ve burnuna kavuştu" dedi.

Doç. Dr. Yıldırım, bu ameliyatlar yapılırken hamile olan genç kadına aynı ameliyat sırasında Kadın Doğum Bölümü doktorları tarafında sezaryenle doğum yaptırıldığını, sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdiğini kaydetti. Yıldırım, genç kadın ve çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğunu, tedavilerinin sürdürüldüğünü bildirdi.

Editör: TE Bilisim