Haber Merkezimize gelen iddiada İBB  İSMEK ve İtfaiye ihalelerini Kanal 7’ye veriyor denildi

Haber merkezimize yapılan bir ihbar da okurumuz  İBB kuruluşlarından İSMEK ve İstanbul İtfaiyesinde  ballı  ihaleler alan Kanal 7 ile bağı olan şirketlerin ihale aldığını iddia ediyordu. Yayın grubu olarak önümüzdeki süreçte bu işin peşini bırakmayacağız.

İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu


Kemal Sunal (Şaban),Keoğlan ve Battalgazi filimleri olmazsa  Kanal 7 ne yapacaktı ?

İstanbul Başta olmak üzere Türkiye’nin değişim ve gelişim sürecine katkı yapacak projeler ile halkın ufkunu açması gereken bir kanal olması gereken Kanal 7’nin işin kolayına kaçıp günü Şaban,Keloğlan ve Battalgazi filimleri ile kurtarmaya çalışması büyük bir hata ve ayıptır. Yayın grubu olarak Kanal 7’nin bir an önce yapması gereken ciddi yayıncılığı yaparak ihalelerden değil ana işi olan televizyon yayıncılığından para kazanması gerekiyor.

 www.istanbultimes.tv de daha orijinal yayınlar var

Okurumuz Kanal 7 için yaptığı eşletirde şunlara da yer verdi “Sizler www.istanbultimes.tv ile digital yani internet üzerinde web tv yayıncılığı yapmanıza rağmen sizden izlediğim orijinal çekim ve daha önce hiç başka bir yerde izlemediğimiz görüntüler ne  yazık ki Kanal 7 de yok. Bu durum  Kanal 7’nin izleyicisi olarak beni çok üzüyor    dedi.

Kanal 7 Şaban ve Battalgazi filimleri ile işi idare etmenin peşinde

Okurumuzun ihbarından sonra Pazar günü (21.09.2014 tarihinde) Kanal 7  yi izlemeye başladık. Önce  Rahmetli Hulusi Kentmen ve Rüştü Alasyalı’nın başrollerini oynadığı Keloğlan filimini 55 dakika izledik. Akabinde Merhum Kemal Sunal’ın Sakar Şakir Filmini daha önce onlarca kez izlediğimiz halde kanal 7 de tekrar 120 dakika izlemek zorunda kaldığımızı görünce İBB nin İSMEK ve İtfaiye ihalelerini vererek destek olduğu Kanal 7’in haber bülteni dışında Devlet,Millet ve Hükümet için yol gösterici yayınlar yapmadığını gördük.

Toplum Kanal 7 ‘nin  ihalelerden kazandığı parayı televizyona yatırıp daha güzel yayınlar yaparak belli bir süre sonra kanalın sadece kendi faaliyet alanında işini döndermesini bekliyor

Hükümeti,bir partiyi veya başka bir gurubu ömür boyu överek ayakta kalma şansınız yok. İzleyenlerinize izlenebilir yayınlar sunun ve buradan para kazanın. Hiçbir hükümet de parti de ilelebet aynı yerde kalan ve kendisini geliştirmeyen bir gazete,televizyon veya radyo’ya uzun süre sahip çıkamaz. İzleyenleriniz yayınlarınızın yetersiz olduğunu savunuyorsa kendinizi gözden geçirme vaktiniz geldi demektir.

İBB başta olmak üzere hiçbir kurum ve kuruluştan destek alamayan www.istanbultimes.tv olarak web ortamında yayın yapmamıza rağmen daha özgün ve orijinal yayınlar yapıyoruz

İstanbul’un her ilçesinde onlarca Kurs merkezi olan İBB ye bağlı İSMEK’in işletilmesi ihalesi yanında İstanbul İtfaiyesinin ihalesi alarak ciddi paralar kazandığınız halde televizyon yayıncılığında topluma yol gösteren yayınlar yapmayarak topluma karşı görevinizi yapmadığınızı düşünüyoruz. Biz izleyiciniz olarak Keloğlan ve Şaban filimlerine karşı değiliz. Günümüzün gelişen teknolojisi ile bu yapıtları bir şekilde izleme şansımız var iken 21.09.2014 tarihinde Saat 18.50 ile 19.45 arasında 55 dakika bizi Keloğlan’ a,21.30 ile 23.30 arasında da tam 120 dakika daha önce kalanlınızda defalarca izlemek zorunda kaldığımız Şaban’ın Sakar Şakir filmine bizi mahkum etmenizi kabul etmiyoruz.

Artık Dünya da sadece kartel medyası yok dikkat edin…

Gelişen teknoloji sayesinde dünya artık küçük bir köy durumuna geldi. Kartel medyası bir şekilde devlet ile bağlantılı olduğundan bir çok konuda susabilir.Ancak yerel medya kimse ile ihaleler ile vasıtası şeklinde bağlı olmadığından DEV yayın gruplarının maskesini düşürebilir.

Şimdi İBB’nin hangi şartlarda  İSMEK ve İstanbul İtfaiyesinin ihalelerini Kanal 7’ye verdiği  ile alakalı bir kaç tane sorumuz olacak ?

1-Kanal 7 ne zamandan beri İBB’den İSMEK ve İstanbul İtfaiyesinin ihalelerini alıyor ?

2-Bu ihalelere hangi firmalar girmiş ve bu firmaların Kanal 7 ile bağı var mıdır ?

3-İhale şartnamesi hazırlanırken sadece Kanal 7 nin ihaleyi alabilmesi için kolaylıklar 

    yapılmış mıdır ?

 4-İşi televizyon yayınıcılığı olan  Kanal 7’nin torpil ile ihale alması ne derece ahlakidir ?

 5-İBB’nin İSMEK  ve İtfaiye ihaleleri için Kanal 7 veya onun sahiplerinin bağı olan şirketlere ne kadarlık ihale verilmiştir ? 

Sorularımıza cevap verildiği takdirde okurlarımıza buradan aktaracağımıza söz veriyoruz.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim