Kağıthane Belediyesi 2013 yılı yatırımlarıyla Kağıthane’ye değer katmaya devam ediyor. Amatör spor ve sporcuya verdiği destekle adından söz ettiren Kağıthane Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Çim Saha’sının temelini attı.

Kağıthane’nin 8’inci çim sahası olarak hizmet verecek Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Çim Sahası’nın temel atma törenine Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Sami İlhan, Ak Parti Kağıthane Gençlik Kolları Başkanı Şaban Demirel, muhtarlar, STK yönetici ve üyeleri, meclis üyeleri ile Kağıthaneliler katıldı.
Kağıthane’de yöneticilerin sporla iç içe olmasının ilçe için büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, “Özellikle gençlerimiz için, kendisini spora adamış insanlarımız için çok hayırlı bir yatırım. Kağıthanemiz spor tesisleri yönünden diğer ilçelere göre oldukça şanslı. Kağıthane’de birçok güzel spor alanı var ve bu alanlarımızın tam kapasiteyle çalıştığına ben şahidim. Yöneticilerinde sporla iç içe olması çok büyük bir avantaj. Zaman zaman biz de Belediye Başkanımız Fazlı Kılıç, başkan yardımcılarımız, meclis üyelerimiz ile birlikte spor aktivitelerinde bulunuyoruz. Sporun içersinde olan insanların spor hassasiyetleri oluyor” diyerek gençlere yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu ifade etti ve Başkan Fazlı Kılıç ile ekibine teşekkür etti.

İlçe okullarının bahçelerine yapılacak yeni kapalı spor salonlarının müjdesini veren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Gençlerimiz ve çocuklarımız için spor son derece önemli. Geleceğimizin teminatı dediğimiz çocuklarımıza ve gençlerimize eğitim, sanat, kültür ve spor alanlarında yatırım yaparak bu sözün altını doldurmamız gerekiyor. Spor alt yapısı olarak ilçemizi güçlü hale getirmeye çalışıyoruz.

Yeni yapılan okullarımızda kapalı spor salonları, konferans salonları, amfi salonlar bulunmakta. Ayrıca 6 tane okulumuzun daha bahçesine kapalı spor yapıldı. 1 tane okulumuzun da kapalı spor salonu yapımı devam ediyor. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diyerek ilçede 10 okulun daha bahçesine kapalı spor salonu yapılacağını söyledi. Başkan Kılıç, “Bir hayırseverimizle 10 tane okulumuzun bahçesine kapalı spor salonu yapımı için çalışma başlatacağız. Çocuklarımız ve gençlerimiz için spor ve kültürde alt yapıyı zengin oluşturmaya çalışıyoruz. Biz 1960 dan beri Kağıthane’de yaşıyoruz. Birlikte top oynadığımız çok değerli arkadaşlarımız var. Biz toprak sahada, kışın çamurda, yazın tozda top oynadık. Toprak sahada kışın top oynarken ıslanan top çamurlaşır. Bu topa kafa attığınızda betona çarpmış gibi olursunuz. Şimdi 7 tane çim sahamız var. Temelini attığımız bu çim sahası ile birlikte ilçemizde 8 çim saha olacak. Spor camiasına hizmet etmek önemli bir görev ama bunu yerine getirebilmek hem maddi, hem manevi fedakarlık gerektiriyor. Bütün zamanlarını bu hayırlı çalışmaya ayıran değerli başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar tüm kulüplerimizde başkalık yapanlara da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Örnektepe Kulüp Başkanı Bekir Tarı’nın Başkan Kılıç’a forma hediye etmesinin ardından temel atma töreni sona erdi.

 
Editör: TE Bilisim