Kısa süreli ve uzun süreli çözüm için  iki yol var                

Kısa süreli çözüm için İBB Baklanı Dr.Mimar Kadir Topbaş ve ilgili daire başkanlarının mutlaka  tebdili kıyafet ile metrobüse binmeleri çözümü hızlı hale getirebilir.


İstanbul Times Haber Merkezi / Merva Saraç


İkinci ve uzun  süreli çözüm şekli de yüksek imarlar vermemeleri ve yoğunluğu artırmamaları gerekir.

Metrobüsler de  iş çıkış saatlerinde özellikle bayanların  binebilecek araç bulmaları bazen yarım saat beklemelerine neden oluyor.

İstanbul Times Gazetesi yöneticileri haftanın belli günleri evlerine toplu taşıma araçları ile gitme uygulaması başlattıkları için bir süre önce Zeytinburnu Metrobüs durağından binip Yenibosna’ya kadar gitmek istediler.  23 Aralık 2016 Saat 19.20 de Zeytinburnu Metrobüs durağında araca binebilmek için tam 23 tane araç geçtikten sonra  24 araca zor bile turşu şeklinde üst üste ancak bindiler.

İBB mutlaka güzel işler yapmak için çalışıyor. Ancak Metrobüs güzergahlarına verilen yüksek imarlar araçlar çoğalsa da insanları yetişmiyor.

Yapılan yanlış uygulamalardan dolayı İstanbul son yıllarda daha da zor yaşanılan bir il olmaya doğru hızlı adımlarla gidiyor.

Dere kenarlarına , sahillere, yol kavşaklarına ve ana harterlere yakın yerlerde verilen yüksek imarlardan dolayı halkın seyahat özgürlüğü her geçen gün sekteye uğruyor.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

                                                                                                                    
Editör: TE Bilisim